Tänä vuonna hemmotellaan arkipyhillä! Näin venytät viikonloppusi

Pienellä pelisilmällä vuosi 2018 tarjoaa poikkeuksellisen hyvän mahdollisuuden muuttaa pyhäpäivät hieman pidemmäksikin lomaksi. Lento- ja hotellihakukone momondo.fi:n kokoamien vinkkien avulla yhdeksän päivän vapaat muuttuvat helposti yhteensä jopa kuukauden ”out of office” -auvoksi.

Poikkeuksellisen moni pyhäpäivä osuu tänä vuonna viikon alku- tai loppupäähän, kuten tiistaille tai torstaille. Jos yhdeksän pyhäpäivää saa yhdistettyä viikonloppuun, tiedossa voi olla jopa 36 päivää lomaa – eikä ylimääräisiä vapaapäiviä tarvitse ottaa väliin kuin muutama.

Pienellä etukäteissuunnittelulla arkipyhät mahdollistavat pyrähdyksen vaikka useammalle arjen katkaisevalle kaupunkilomalle. Alla Momondon vinkkejä muutamiin juhlapyhiin ja paikkoihin, joihin niiden tienoilla kannattaa mennä. 

Pääsiäinen

Pääsiäisenä vapaita kertyy neljä päivää, kun mukaan lasketaan pitkäperjantai, viikonloppu ja toinen pääsiäispäivä. Silloin ehtii mainiosti vaikka lyhyelle kaupunkireissulle. Muutaman päivän lisävapailla tästäkin taikoo helposti jo viikon loman.

Muun muassa katolinen Espanja on pääsiäisenä loistava matkakohde näyttävine pääsiäiskulkueineen. Kannattaa harkita esimerkiksi Malagaa, Barcelonaa ja Kanariansaaria. Monessa muussakin Euroopan kohteessa on pääsiäisenä jo lämmintä ja kevät pitkällä.

Helatorstai

Keväällä on tuttuun tapaan edessä helatorstai. Tällöin toukokuussa voi yhden ylimääräisen vapaan turvin nauttia neljän päivän vapaista. Pyhäpäivä yhdistyy kätevästi myös äitienpäiväviikonloppuun ja tilaisuuteen hemmotella äitiä esimerkiksi yhteisellä kaupunkilomalla. Monessa Euroopan kohteessa aurinko lämmittää toukokuussa jo ihanasti.

Juhannus

Juhannusaatto ja -päivä sijoittuvat aina 19.–25. päivien väliin jääviin perjantaihin (aatto) ja lauantaihin (juhannuspäivä). Vaikka aatto ei olekaan virallinen pyhäpäivä, on se vakiintuneen käytännön mukaan vapaapäivä, jonka turvin viikonlopun pääsee aloittamaan lomamoodin jo torstai-iltana.

Jos varsinaiseen kesälomaan on juhannuksena vielä aikaa, lyhyt kaupunkireissu voi tulla sopivaan kohtaan. Euroopan kohteista pääsee tällöin myös nauttimaan ilman pahimpia turistimassoja ja helteitä.

Itsenäisyyspäivä

Tänä vuonna itsenäisyyspäivä osuu torstaille, eli yhdellä ylimääräisellä vapaapäivällä pääsee jo neljän päivän reissuun. Joulun alla on hyvä tilaisuus matkustaa tunnelmallisiin kaupunkikohteisiin ostoksille, syömään ja rentoutumaan, tai vaikka viettämään kaveriporukalla pikkujouluja.

Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Prahan joulutorit, mielenkiintoisten nähtävyyksien Riika tai Saksan kodikkaat joulukaupungit. Lento- ja hotellihintoihin perustuen myös Tukholmaan kannattaa matkustaa juuri joulukuussa.

Joulu

Joululoma 2018 yhdistettynä uudenvuodenpäivään tuo mahdollisuuden poikkeuksellisen pitkään lomaan kiireisen vuoden päätteeksi. Välipäivien turvin vapaita kertyy kokonaiset 11 päivää. Näin ollen muutamalla ylimääräisellä vapaalla voi järjestää jopa kahden viikon loman. Uusi vuosi käynnistyy mukavasti, kun on ensin ladannut akut täyteen lomailemalla.

Lähde: Momondo.fi

Lähtisitkö luksustelttailemaan Lappiin?

Matkailijoita houkutellaan Lappiin uudenlaisilla majoituksilla. Katso, miltä näyttää glamping eli glamour camping!

1:04

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja