Mainos

Tampereen nettikysely kiinnosti asukkaita

Tampereen kaupungin internetissä pyörittämä talousfoorumi on saanut hyvän vastaanoton. Tähän aamuun mennessä viitisensataa henkilöä on netin välityksellä ilmaissut kantansa kaupungin taloudenhoidosta.

Kyselyyn on voinut osallistua myös paperilomakkeilla.
-Suosio on ollut oikein hyvä siihen nähden, miten harvat ihmiset yleensä osallistuvat keskusteluun yhteisistä asioista, sanoo internet-tiedottaja Päivi Kuusisto Tampereen kaupungin viestintäyksiköstä.

Talousfoorumi avattiin maaliskuun lopussa, ja kaupunkilaisten kommentteja otetaan vastaan vielä huomiseen puoleenyöhön asti. Kaupunginvaltuusto käsittelee foorumin antia ensi viikon talousarvioseminaarissaan.

Foorumisivun valmiissa kysymyksissä tamperelaisilta tiedustellaan näkemyksiä mm. veroprosentin suuruudesta, kunnallisten palvelujen käyttömaksuista sekä siitä, mitkä kaupungin tarjoamat palvelut erityisesti kaipaavat kehittämistä. Tilaa on myös vapaamuotoisille kommenteille.
-Monet ovat kirjoittaneet omia ehdotuksiaan talousarvion laatijoille. Asiattomia vastauksia on tullut hyvin vähän, kertoo Kuusisto.

Kuusisto kertoo, että enemmistö vastaajista eli noin 90 prosenttia on iältään 21-60-vuotiaita. Naisia on noin 40 prosenttia ja miehiä 60 prosenttia. Sen sijaan vastausten sisältöä Kuusisto ei lähde julkistamaan, ennen kuin valtuusto on saanut ne eteensä.

Talousfoorumin lisäksi Tampereen kaupungilla on yhdeksän muuta internet-sivua, joiden kautta voi lähettää valtuutetuille ja virkamiehille terveisiä. Ne koskevat esimerkiksi tietyn alueen kaavoitusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.