Tampereen kerrostalopalo syttyi luultavasti tupakasta

Eilinen Tampereen kerrostalopalo syttyi todennäköisesti tupakasta tai tupakan sytyttämiseen käytetystä tulitikusta, kertoo poliisi. Poliisi epäilee palaneen asunnon haltijaa yleisvaaran tuottamuksesta. Asukas on edelleen pidätettynä. 

Asukas kertoi poliisille heränneensä liekkeihin ja yrittäneensä sammuttaa paloa. Sammutus epäonnistui ja asukas poistui asunnosta. Asukas oli palon syttyessä päihtynyt. 

Tampereen Yliopistonkatu 46 A:ssa syttyi eilen illalla räjähdysmäinen palo, joka rajautui yhteen asuntoon. Viitteitä palavista nesteistä tai räjähteistä ei ole löytynyt. Räjähdyksenomainen humahdus johtui todennäköisesti palokaasujen syttymisestä. 

Kerrostalon A-rapusta evakuoidut asukkaat eivät ole päässeet palaamaan koteihinsa. Johtavan palotarkastajan Pekka Mutikaisen mukaan tilannetta arvioidaan uudelleen perjantaina. 

-Siellä on savuvahinkoja ja nokilaskeumaa asunnoissa sen verran, ettei sinne voi mennä ennen kuin ne on riittävästi puhdistettu. Hengitysilman tulee olla puhdasta. Nokiseen huoneistoon ei voi mennä asumaan, Mutikainen kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat