Mainos

Tampella katkaisi tappioputkensa

Tampella paransi tulostaan viime vuonna yli 300 miljoonalla markalla edellisvuodesta. Konserni näyttää voittoa ennen satunnaiseriä ja veroja 141 miljoonaa markkaa.

Edellisen kerran Tampella teki pienen voiton 1988. Sen jälkeen konserni on uinut syvällä. Joka vuosi se on kirjannut miinustuloksia. Vuoden 1995 tappio oli vielä 188 miljoonaa markkaa.

Pääosan voitosta ja liikevaihdosta teki porakoneyhtiö Tamrock. Sen liikevoitto oli 254 miljoonaa markkaa. Tampella muuttaakin tänä vuonna nimensä Tamrock Oy:ksi. Myös Roxon kirjasi liikevoittoa 19 miljoonaa markkaa.

Tampella myi maaliskuussa raskaasti tappiollisen Tampella Powerin norjalaiselle Kvaernerille. Myynti vaikutti myönteisesti tulokseen. Heinäkuun lopussa Tampella sopi itävaltalaisen Voest-Alpine Bergtechnik GmbH:n ostamisesta.

Konsernin liikevaihto oli noin 4,5 miljardia markkaa, mikä on hieman edelliskautta suurempi. Hallitus ehdottaa, että osinkoa ei jaeta. Yhtiökokous kokoontuu 9. huhtikuuta.

Sandvikista pääomistaja

Ruotsalainen Sandvik nousi vuoden aikana Tampellan suurimmaksi omistajaksi. Se hankki kevätkauden aikana 49 prosenttia Tampellan osakkeista. Lisäksi Sandvikin hallussa on vaihtovelkakirjalaina. Jos Sandvik muuttaa sen kokonaan Tampellan osakkeiksi, omistusaste nousee 58 prosenttiin.

Toimitusjohtaja Jouko M. Jaakkola arvioi, että konsernin tulos pysyy 1997 vähintään viime vuoden tasolla, mutta nettotuloksesta odotetaan hieman parempaa pienentyvien verojen vuoksi.

Suurin tiedossa olevat epävarmuustekijä taloudellisen kehityksen lisäksi on tytäryhtiö Driltechin mahdollinen sakkokorvaus patenttiriidassa Yhdysvalloissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.