Mainos

Tammi poliisin suojissa

Verohallituksen pääjohtaja Jukka Tammi on pidätetty virantoimituksesta. Valtiovarainministeriö teki asiasta päätöksen tänään sen jälkeen, kun keskusrikospoliisi oli ilmoittanut kuulustelevansa Tammea epäiltynä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja avunannosta törkeään veropetokseen. Tammi on pidätettynä ja poliisin suojissa.

Keskusrikospoliisi on jatkanut viime vuoden lokakuussa aloitettua esitutkintaa, joka liittyy turkulaisen Nostokonepalvelu Oy:n veroepäselvyyksiin.

Valtiovarainministeriön mukaan esitutkinta haittaa Tammen edellytyksiä hoitaa tehtäväänsä. Virantoimituksesta pidättäminen jatkuu kunnes syyttäjä tekee asiassa syyttämättäjättämispäätöksen tai hovioikeus antaa asiasta tuomionsa.

Valtiovarainministeriö on kuullut asiassa Tammea virkamieslaissa edellytetyllä tavalla. Tammen viran toimituksesta pidättämisen aikana verohallituksen pääjohtajan tehtäviä hoitaa pääjohtajan sijainen, ylijohtaja Pekka Ruuhonen.

Alho: Tammi hyllylle uskottavuussyistä

Toinen valtiovarainministeri Arja Alho perusteli verohallituksen pääjohtajan Jukka Tammen pidättämistä virantoimituksesta verohallinnon uskottavuuden säilyttämisellä ja luottamuksen palauttamisella.
-Kun syyttäjäratkaisu on tekemättä, silloin on perusteltua verohallinnon uskottavuuden vuoksi pidättää pääjohtaja Tammi virasta, Alho sanoi.

Nostokonepalvelu julkisuuteen viime syksynä

Nostokonepalvelu Oy:n pääpaikka on Turussa ja yritysryhmään kuuluvia yrityksiä on eri puolilla Suomea. Kaikkien yhteenlaskettu liikevaihto on noin 55 miljoonaa markkaa ja henkilöstöä on noin sata.

Verohallituksen pääjohtaja Jukka Tammi omistaa tästä yrityksestä 20 prosenttia ja pääomistajina yhtiössä ovat Tammen vaimon veljet.

Kohu Nostokonepalvelun ympärillä alkoi viime lokakuussa, kun yritystä alettiin epäillä liikevaihtoveroepäselvyyksistä, jotka liittyivät vanhojen koneiden myyntiin yhtiölle, joka puolestaan myi osan koneista edelleen ulkomaille.

Marraskuussa KRP ja verottaja takavarikoivat näyttävällä operaatiollaan yhtiön kirjanpidon lisätutkimuksia varten.

Tänään yhtiöstä kerrottiin, että yhtiössä ei edes tiedetä, mistä heitä epäillään ja että kyseessä lienee ajojahti pääjohtaja Tammen päänmenoksi.
(MTV3/Kari Hippi-STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.