Tämä suomalaistaidonnäyte saa hyppäämään penkeistä – sitten Leijonat-kasvo mokasi räikeästi: Jussi Tapolalta napakka murjaisu

Julius Honka pujottelee viileästi läpi puolustuksen – alustaa häikäisevästi Bernin maalin 1:05
Katso: Julius Honka pujottelee henkeäsalpaavasti omasta päästä puolustuksen läpi maalille – alustaa Bernin avausosuman.

SC Bernin suomalaispuolustaja Julius Honka häikäisi huimaavalla taidonnäytteellään ja mokasi myöhemmin räikeästi samassa Sveitsin jääkiekkoliigan pudotuspeliottelussa.

Honka harhautteli lauantaina Sveitsin liigan puolivälieräottelussa Zugin puolustuksen kylmänviileästi kassalle: hän puikkasi avauserässä kuin tuosta vain kiekon kanssa omalta alueelta vastustajan maalin kulmalle. Jatkotilanteesta joukkuekaveri Colton Sceviour löi laatan häkkiin ja Bern siirtyi 1–0-johtoon.

Katso Hongan huikaiseva läpi polkeminen ja sitä seurannut maali ylälaidan videolta.

Huonompaa Honkaa nähtiin kolmannessa periodissa. Toisen suomalaispuolustaja Ville Pokan pakkipari Honka sortui MTV Urheilun selostaja Julius Sorjosen sanoin "ihan järkyttävään purkuun", mikä johti vierasjoukkue Zugin 1–2-kavennusmaaliin: Lino Martschini syöttäjänä ja Sven Senteler viimeistelijänä (video alla).

Julius Hongalta "ihan järkyttävä purku" – vastustaja rokottaa karusti 1:01
Tämä Julius Hongan nosto meni pahasti vihkoon – vastustaja rokotti karusti kavennusmaalilla.

Kotijoukkue Bern voitti ottelun lopulta 3–2 ja tasoitti puolivälieräsarjan voitot 2–2:een.

"Tapola ei arvosta suuresti"

Sveitsiläislehti Blick antoi tunnustusta Hongan "upeasta soolosta" joukkueensa avausmaaliin johtaneessa tilanteessa, mutta moitti suomalaista "hirvittävän huonosta syötöstä" Zugin osumassa. Lehti kritisoi Hongan mahdollistaneen Zugin pääsemisen takaisin peliin sen jälkeen, kun sillä ei ollut pelissä juuri mitään mahdollisuutta.

Blick kuvaili laajemmin, että Honka on sekä erittäin lahjakas, spektaakkeleja luova pelaaja että uhkapeluri, joka voi syöstä joukkueensa tuhoon karvoja nostattavalla virheellä. 

– Hongan taipumus pelata riskillä on myös syynä siihen, miksi valmentaja Jussi Tapola ei arvosta häntä suuresti, Blick kirjoitti.

Bernin pääluotsi Tapola itse sanoi ottelun jälkeen "pitävänsä kaikista pelaajistaan". Hän siteerasi myös klassista sanontaa.

– Ihminen, joka ei tee virheitä, ei tapaa tehdä juuri mitään, Tapola murjaisi.

Blick totesi Hongasta, että "neroutta ei voi olla ilman hulluutta".

Entinen NHL-pelaaja

28-vuotias Honka pelaa ensimmäistä kauttaan Sveitsissä. Hän on pelannut paitsi Bernissä myös lainalla Genève-Servettessä ja HC Ambrì-Piottassa.

Honka on tahkonnut urallaan kahdet miesten MM-kisat. Viimeksi hänet on nähty Leijonissa Sveitsin EHT-turnauksessa joulukuussa 2022.

NHL:ssä Honka on kiekkoillut urallaan 87 ottelua.

Lue myös:

    Uusimmat