Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihinen vinkkaa yllättävän grillattavan: "Häiriintyneen oudon, mutta superhyvän makuinen"

1:28Kaksi helppoa tapaa paloitella vesimeloniKATSO MYÖS: Kaksi helppoa tapaa paloitella vesimeloni.
Julkaistu 27.04.2024 12:31

Emmi Niiniaho

Kari Aihinen neuvoo, mitä muuta grilliin kannattaa sujauttaa kuin makkaraa ja lihaa.

Grillaamisen onnistumisen takaamiseksi tärkeintä on hyvä ja laadukas grilli, sanoo ravintoloitsija ja kokki Kari "Kape" Aihinen. 

Huomenta Suomen haastattelussa Aihinen kertoo, että suomalaisten kaksi perisyntiä grillaamisessa ovat se, ettei grilli ole tarpeeksi kuuma sekä se, että ruoka kypsennetään ylikypsäksi.

Myös monipuolisuutta voisi lisätä ja suomalaisten suosikkigrillattavan eli makkaroiden lisäksi grilliin kannattaisikin sujauttaa jotain myös vihannesosastolta. 

Lue myös: Yleinen halloumijuuston grillaustapa onkin aivan väärä

Vesimelonia grilliin

Aihisen mukaan grillata kannattaa laajalla skaalalla, eli lihan lisäksi grilliin voi sujauttaa esimerkiksi kurkkua, salaattia, tomaatteja tai vesimelonia.

– Vesimelonin grillaus on mahtavaa, se on vähän häiriintyneen oudon, mutta superhyvän makuinen. Silloin pitää grillin olla todella todella kuuma, koska se [vesimeloni] on pääsääntöisesti vettä ja se vaatii kovan, hyvän grillatun pinnan. Siihen päälle fetajuustoa, paahdettua pekonia tai chorizoa – aijaijai, antaa palaa, Aihinen fiilistelee.

grillatut hedelmät, grillattu vesimeloni, ananasKari Aihinen kehottaa kokeilemaan grillattua vesimelonia.Shutterstock

Lihaosastolta suomalaiset voisivat Aihisen mukaan uskaltautua kokeilemaan myös isompia ruhonosia, jotka vaativat pidempää grillaamista.

Aihinen kehottaa pitämään silmät auki myös kaupan vihannesosastolla ja tehdä enemmänkin ateriakokonaisuuksia kuin sujauttaa grillin lämpöön ainoastaan lihaa.

Voit katsoa lisää Aihisen grillausvinkkejä ja koko Huomenta Suomen haastattelun Katsomosta.

Lue myös: Paras tapa grillata makkarat ja muut varmat vinkit – jos hallitset nämä, olet makkaramestari!

Lue myös: Ethän tee näin? Grilliravintoloitsija Matt kertoo pahimmat grillausvirheet – yleisimpään sortuu liian moni

Katso myös: Grillaus parvekkeilla on sallittua, mutta osaavatko ihmiset säilyttää grilliensä kaasupulloja oikein?

8:28Grillaus parvekkeilla on sallittua, mutta osaavatko ihmiset säilyttää grilliensä kaasupulloja oikein?Miten grillin kaasupulloa pitää säilyttää?

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Lisää aiheesta:

Lihamestari Patrickin ohjeet lihan grillaamiseen: "Mielestäni aika helppoa"Vältä yleinen virhe makkaraa grillatessa: "Ei kannata laittaa..."Grilliruokaa edullisesti: Viisi vinkkiä, joilla säästät rahaa grillatessaKari Aihiselta tärkeä muistutus – älä koskaan tee näin grilliruoalle: "Supersupertärkeä juttu"Sami Garam kertoo, miten valmistuu kelpo kanaburgeri vaikka "15 euron huoltisgrillillä" – marinadista tärkeä sääntö: "Varsinkin, jos käyttää sitä oranssia marinadia..."Huippukokki paljastaa parhaan grillausvinkkinsä suomalaisille: Mullistaa käsityksesi koko hommasta – "näin mehukkuus säilyy"
GrillausHedelmätKari AihinenHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet