Kari Aihinen neuvoo, mitä muuta grilliin kannattaa sujauttaa kuin makkaraa ja lihaa.
Grillaamisen onnistumisen takaamiseksi tärkeintä on hyvä ja laadukas grilli, sanoo ravintoloitsija ja kokki Kari "Kape" Aihinen.
Huomenta Suomen haastattelussa Aihinen kertoo, että suomalaisten kaksi perisyntiä grillaamisessa ovat se, ettei grilli ole tarpeeksi kuuma sekä se, että ruoka kypsennetään ylikypsäksi.
Myös monipuolisuutta voisi lisätä ja suomalaisten suosikkigrillattavan eli makkaroiden lisäksi grilliin kannattaisikin sujauttaa jotain myös vihannesosastolta.
Lue myös: Yleinen halloumijuuston grillaustapa onkin aivan väärä
Vesimelonia grilliin
Aihisen mukaan grillata kannattaa laajalla skaalalla, eli lihan lisäksi grilliin voi sujauttaa esimerkiksi kurkkua, salaattia, tomaatteja tai vesimelonia.
– Vesimelonin grillaus on mahtavaa, se on vähän häiriintyneen oudon, mutta superhyvän makuinen. Silloin pitää grillin olla todella todella kuuma, koska se [vesimeloni] on pääsääntöisesti vettä ja se vaatii kovan, hyvän grillatun pinnan. Siihen päälle fetajuustoa, paahdettua pekonia tai chorizoa – aijaijai, antaa palaa, Aihinen fiilistelee.
