Tämä on maailman hiljaisin paikka: Aiheuttaa hallusinaatioita

Hiljaisuus on kultaa. Vai onko sittenkään? Yhdysvalloissa kehitetty maailman hiljaisin huone on ihmiselle sietämätön paikka.

Eteläisessä Minneapolissa sijaitsevassa Orfieldin laboratoriossa on kehitetty maailman hiljaisin huone. Tämä kaiuton huone on kuitenkin niin hiljainen, että pisin aika jonka ihminen on siellä pystynyt viettämään, on vain 45 minuuttia. Huone on 99,99 prosenttisesti äänieristetty, ja se onkin saavuttanut ansioillaan Guinness World Recordsin tittelin maailman hiljaisimpana paikkana.

Mikäli viivyt huoneessa liian kauan, saattaa huikea hiljaisuus saada sinut hallusinoimaan. Laboratorion perustaja Steven Orfield kertoo, että äärimmäisen hiljaisessa ympäristössä korvat sopeutuvat hiljaisuuteen alkamalla kuulla kovempaa asioita joita ne eivät normaalisti kuulisi. Orfieldin mukaan hiljaisessa huoneessa ihminen voi kuulla selvästi oman sydämentykytyksensä, vatsansa kurnimisen ja keuhkojensa toiminnan.

Orfield kertoo äärimmäisen hiljaisuuden vaikuttavan jopa ihmisen tasapainoon.

– Ihminen suuntaa itseään kävellessessään äänten läpi kuulemalla omat askeleensa. Kaiuttomassa huoneessa puolestaan ei saa omista liikkeistäään minkäänlaista merkkiä. Tällöin ihmiseltä katoavat havainnolliset vihjeet jotka auttavat häntä liikkumaan ja pysymään tasapainossa. Yli puoli tuntia huoneessa viettävän ihmisen tulee siis istua alas, Orfield kertoo.

Pisin huoneessa vietetty aika on toistaiseksi 45 minuuttia. Insituutin johtaja on haastanut ihmiset rikkomaan tämänhetkisen ennätyksen ja pysymään huoneessa kauemmin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja