Tämä erottaa supersuositun kreikkalaisen jogurtin muista

Monen terveellisesti syövän ostoslistalla on jo pitkään ollut terveellinen kreikkalainen jogurtti. Oletko kuitenkaan koskaan ajatellut, mikä tekee jogurtista niin erinomaisen verrattuna muihin?

Kreikkalaista jogurttia voinee piakkoin kutsua jo superfoodiksi, sillä niin suosittua tuote on – erityisesti vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavien keskuudessa. Jogurtin myynti on kasvanut esimerkiksi Yhdysvalloissa yli puolella viimeisten vuosien aikana.

Ero kreikkalaisen ja tavallisen jogurtin valmistuksessa piilee maidosta erottuvan nesteen, heran, poistamisessa. Kun jogurtista poistetaan hera, saadaan tällöin aikaiseksi kermaista ja paksua kreikkalaista jogurttia.

– Kun hera poistetaan, jogurtista poistuu samalla hiilihydraatteja ja sokeria. Samanaikaisesti jogurtin sisältämän proteiinin määrä lisääntyy, kertoo ravitsemusasiantuntija Karen Roth.

Yksi annos kreikkalaista jogurttia sisältääkin yhtä paljon proteiinia kuin 85 grammaa rasvatonta lihaa tehden tuotteesta todellisen painonhallinnan pioneerin. Proteiinihan tunnetusti edeauttaa lihasmassan rakentamisessa sekä pitää vatsasi kylläisenä pidempään.

(MTV3)
Lähde: Women's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja