Mainos

Tältä näyttää postilaisten mielenilmaus Eduskuntatalolla – toimeentulonsa puolesta pelkäävä Jutta toivoo tolkkua neuvotteluihin: "Huolestuttaa, miten tässä jatkossa pärjätään"

7:58

Paltan ja PAU:n neuvottelut Postin työntekijöiden työehtosopimuksesta ovat umpisolmussa, minkä vuoksi PAUn aktiivit järjestivät tänään mielenosoituksen Eduskuntatalon edustalla. MTV Uutiset Live seuraa tunnelmia tiiviisti paikan päällä.

– Yleislakko tulee – oletko valmis, lukee erään mielenosoittajan kyltissä kissankokoisin kirjaimin.

– Miten kehtaatte hallitus, että tähän pisteeseen on päädytty. Missä on teidän vastuunne, eräs huutaa megafoniin.

Lue lisää mielenilmauksen syistä tarkemmin täältä

Eduskuntatalon portaille on kerääntynyt joukko postilaisia. Jutta Venhola on seurannut jo viikkoja kestänyttä työkiistaa sekä viime päivinä ratkaisemattomina kerta toisensa päättyneitä neuvotteluita huolestuneena.

Epätietoisuus ja -varmuus ovat naisen suurin työaihe.

– Palkka ei tule kauhean kummoinen olemaan kummoinen kuun vaihteessa. Pikkasen alkaa huolestuttaa, miten tässä jatkossa pärjätään.

Venholan palkka laskee työehtosopimusten siirron myötä vähän yli 30 prosenttia, mikä tekee perheellisen naisen talouteen tuntuvan loven.

– Euroissa tekee useamman sata euroa. Eli minunun käteen jäävä osuus tulisi olemaan vähän päälle tuhat euroa, josta tietysti otettaisiin laina ja muut pakolliset kulut pois. Se raha, joka jäisi ruokaan ja muuhun, ei tule olemaan kummoinen. Kyllähän se aika isoja leikkauksia tarkoittaisi minullekin.

Venhola toivookin, että työkiistaan tulisi tolkkua, ja työehtoshoppailu tulisi päätökseen. Hän myös toivoo, että ministeritason lupaukset pidetään. Venholan mukaan on luvattu, että myös pakettilajittelijoita otetaan neuvotteluihin mukaan. 

Miltä Eduskuntatalon edustalla näyttää – katso videolta!

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja