Mainos

Taloustutkija: Elvytystä ei saa purkaa liian nopeasti

Tunnettu yhdysvaltalainen taloustutkija ja taloustieteen nobelisti Paul Krugman varoittaa purkamasta talouden elvytystoimia liian nopeasti. Maailmantalouden elpyminen syvästä taantumasta on Sitran seminaarissa Helsingissä puhuneen Krugmanin mukaan vielä hauraalla pohjalla.

Maailmantalouden käänne kasvuun johtuu Krugmanin mukaan suurelta osin tilapäisistä tekijöistä. Talouskasvu ei hänen mukaansa ole vielä päässyt kestävälle pohjalle, vaikka käänteen merkit ovat nähtävissä.

Talouden elvytyksestä on ryhdyttävä irtautumaan vasta, kun on havaittavissa selviä merkkejä siitä, että tuotantokuilu on kurottu umpeen, sanoi Krugman. Nyt ei hänen mukaansa ole oikea aika purkaa elvytystä.

Tuotantokulu eli tuotantomahdollisuuksien ja todellisen kokonaistuotannon tason välinen ero on Krugmanin mukaan suurissa teollisuusmaissa jopa 8 prosenttia. Se tarkoittaa sitä, että mitään kiirettä elvytyksen purkamiseen ei ole. Tässä vaiheessa ei hänen mielestään pitäisi vielä edes keskustella irtautumisstrategioista.

(MTV3 - STT)

Katso Markus Pirttijoen juttu (Kymmenen uutiset 21.9.2009)

Katso Markus Pirttijoen analyysi (Seitsemän uutiset 21.9.2009)

NOBELISTI: JULKINEN SOSIAALINEN TUKI ON TÄRKEÄÄ (englanniksi)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja