Mainos

Talouskriisin pelätään kasvattavan Japanin itsemurhatilastoja

Talouskriisin pelätään kasvattavan entisestään itsemurhien määrää Japanissa, kertoo britannialainen Telegraph-sanomalehti.

Japanissa tehdään jo nyt enemmän itsemurhia kuin useimmissa muissa teollisuusmaissa. Joka vuosi arviolta 30 000 japanilaista riistää itseltään hengen.

Lamapelon, työttömyyden lisääntymisen, taloudellisen turvallisuuden vähentymisen ja sosiaalisen tyytymättömyyden kasvamisen pelätään nostavan itsemurhaluvut vielä korkeammiksi. Viitteitä on nähtävissä edellisen laman ajalta. Vuonna 1998 Aasian talouskriisin aikana Japanissa tehtiin kolmannes enemmän itsemurhia kuin edellisenä vuonna.

- Useat keski-ikäiset miehet, joiden joukossa oli myös yritysten toimitusjohtajia, päätyivät konkurssien jälkeen itsemurhaan, kertoo Yukio Saiko, Japanin auttavan puhelimen johtaja.

Tuoreen tutkimuksen mukaan itsemurhien määrä kasvoi Aasian talouskriisin aikana niin Japanissa, Etelä-Koreassa kuin Hongkongissakin. Nyt useissa Aasian maissa on avattu kriisilinjoja, joilta kansalaiset voivat ympäri vuorokauden hakea tukea taloustilanteen aiheuttamissa ongelmissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.