Mainos

Talonrakennusalasta tupon päänavaaja

Talonrakennusalalla saatiin illalla aikaan neuvottelutulos syksyn tuloratkaisun mukaisesta uudesta työehtosopimuksesta. Talonrakennus on ensimmäinen merkittävä ala, jossa tuloratkaisun soveltamisesta liittotasolla on päästy sopimukseen. SAK:laisen Rakennusliiton ja Rakennusteollisuuden keskusliiton neuvotteleman sopimuksen piirissä on noin 40 000 työntekijää.

Neuvottelutuloksen vahvistaminen Rakennusliitossa edellyttää vielä, että mukaanmeno syksyn tuloratkaisuun hyväksytään käynnissä olevassa jäsenäänestyksessä, joka päättyy keskiviikkona. Liiton valtuusto puolsi asiaa yksimielisesti.

Rakennusliiton neuvottelukunta suosittaa yksimielisesti nyt aikaan saadun neuvottelutuloksen hyväksymistä, jos tuloratkaisu läpäisee jäsenäänestyksen, kuten on odotettavissa. Työnantajia edustavan Rakennusteollisuuden keskusliiton johtokunta käsittelee neuvottelutulosta torstaina.

Neuvottelutulos noudattelee palkankorotusten osalta tuloratkaisun linjaa. Se pitää sisällään mm. uuden aikapalkkajärjestelmän, joka aiempaa paremmin ottaa huomioon työn vaativuuden ja työntekijän ammattitaidon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.