Mainos

Tällaista miestä Italia etsii – “Ystävänpäivän hirviö” jahtasi prostituoituja

Tiistaina italialaisvankilasta karannut Bartolomeo Gagliano tappoi ensimmäisen kerran 22-vuotiaana, vuonna 1981.

Corriere della sera -lehden mukaan uhri oli prostituoitu, jonka Gagliano murhasi iskemällä tätä kivellä päähän.

Gagliano tuomittiin kahdeksaksi vuodeksi vankimielisairaalaan, josta hän karkasi lomansa aikana vuonna 1983. Gagliano kaappasi tuolloin kokonaisen perheen ja ryhtyi lopulta takaa-ajettuna ammuskelemaan ihmisjoukossa.

Seuraavan kerran Gagliano pakeni lomalla vuonna 1989. Pakomatkansa aikana hän ampui kaksi prostituoitua ja haavoitti kolmatta kaulaan. Koska yksi murhista tapahtui ystävänpäivänä, nimettiin Gagliano “ystävänpäivän hirviöksi”.

Vuonna 1990 Gagliano oli taas pakomatkalla tavatessaan tyttöystävänsä, jota hän myöhemmin ampui kasvoihin. Nainen jäi henkiin. Gagliano pakeni vielä kaksi kertaa, vuosina 1991 ja 1994. Vuonna 2002 hänet vapautettiin.

Vuonna 2005 Gagliano tuomittiin ryöstöstä, mutta vapautettiin seuraavana vuonna Italian armahduslain vuoksi. Viikkoa myöhemmin hän palasi vankilaan tuomittuna kiristyksestä. Gaglianon oli määrä vapautua vuonna 2015.

Tiistaina genovalainen vankila oli päästänyt miehen lomalle tietämättä tämän olevan kolminkertainen murhaaja. 

Gaglianon pako on herättänyt pelkoa varsinkin Ligurian alueen prostituoitujen parissa. Vankilan johtaja uskoo miehen kuitenkin ilmiantavan itsensä pian.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.