Tällaisia ihmisiä mainoksiin nyt erityisesti halutaan: "Heille on paljon keikkaa tarjolla"

65-vuotias Raimo päätyi mainoskasvoksi sattuman kautta 2:33
65-vuotias Raimo päätyi mainoskasvoksi sattumalta. Videolla hän paljastaa, millaisiin mainoksiin ei lähtisi.

Mainoksiin etsitään nykyään kaikennäköisiä ihmisiä. Viiden jälkeen -ohjelmassa vierailleet roolittajat kertoivat, millaisista mainoskasvoista on erityisesti pulaa.

Mainostajat kaipaavat yhä enemmän eri näköisiä, eri kokoisia ja eri taustoista tulevia ihmisiä, Helsinki Casting roolitustoimiston edustajat kertoivat Viiden jälkeen -ohjelmassa. Roolittaja Ansku Sinisalon mukaan oikeastaan jokaiselle löytyy mainoksista jonkinnäköinen rooli.

Hyvät mainoskasvot ovat valovoimaiset, mielenkiintoiset ja mieleenpainuvat. Persoonalliset piirteet, kuten korkeat poskipäät, leveä leuka, rako hampaiden välissä tai kihara tukka, ovat toivottuja ominaisuuksia.

– Sellaiset piirteet, mitkä saa vilkaisemaan toisenkin kerran. Mainoksissa tarina pitää toimittaa niin nopeasti, ihan muutamassa sekunnissa, niin silloin tällaiset piirteet on hyviä, toimitusjohtaja Katri Aksola sanoi lähetyksessä.

Monesti ihminen ilmoittaa itse olevansa kiinnostunut mainoksissa esiintymisestä, mutta uusia kasvoja myös etsitään aktiivisesti sosiaalisesta mediasta – toisinaan kadultakin. Sinisalon mukaan vaikeinta on löytää mainoksiin keski-ikäisiä ja sitä vanhempia miehiä.

– Heille on paljon keikkaa tarjolla.

Yllä olevalla videolla 65-vuotias Raimo kertoo, miten päätyi mainoskasvoksi. Mies on nähty myös Salkkareissa!

Näin paljon mainoksista maksetaan

Esiintymisen lisäksi ihmisiä kiinnostaa mainosmaailmassa raha. Aksolan mukaan mainoskasvoille maksetaan keikasta muutamasta sadasta muutamaan tuhanteen euroon. Summaan vaikuttaa esimerkiksi mainostettavan brändin koko, mainoskampanjan laajuus sekä se, mitä esiintyjältä odotetaan.

Kovin suuria summia mainoskasvona työskentelevä todennäköisesti ei pääse tienaamaan, sillä naamat niin sanotusti kuluvat. Jos keikkoja haalii ahnaasti, voi joutua taukopenkille.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Monissa mainoksissa esiintynyt Raimo, 65, on karismaattinen ja harmaantunut vanhempi herra, jollaisille riittää kysyntää. Hänellekään mainokset eivät ole pääasiallinen tulojen lähde, lähinnä vaihtelua arkeen tuova kivaa keikkailua.

Mitä mainoskasvoilta nykyisin halutaan? 6:07
Katso koko keskustelu videolta.

Lue myös:

    Uusimmat