Mainos

Taleban aloitti aseiden luovutuksen

Afganistanissa Taleban-liikkeen sotilaat ovat aloittaneet aseidensa luovutuksen Kandaharissa. Aseidenluovutus sisältyy eilen solmittuun sopimukseen.

Joukot ovat myös antautuneet Helmandin ja Zabulin maakunnissa ja Spin Boldakin kaupungissa. Talebanien hallussa ollut Spin Boldakin kaupunki on antautunut, kertoi Jazeera-tv aamulla. Talebanit olivat luovuttaneet aseensa rauhallisesti, kertoi qatarilaisen Jazeeran kirjeenvaihtaja Spin Boldakista.

Kaupungin antautumisesta neuvoteltiin viime yönä. Talebanien vallassa ollut Helmandin maakunta Afganistanin lounaisosassa antautui aamulla telebaneja vastaan taisteleville joukoille niin ikään ilman vastarintaa.

USA:n helikopteri räjähti eilen

Yhdysvaltalainen helikopteri räjähti eilen illalla Etelä-Afganistanissa. Turmassa loukkaantui kaksi merijalkaväen sotilasta. Kyseessä oli ilmeisesti onnettomuus. Kahden keskiviikkona Afganistanissa kuolleen yhdysvaltalaisen sotilaan ruumiit kuljetettiin puolestaan illalla Saksan Ramsteiniin.

Taleban liikkeen mukaan Yhdysvaltain ilmaiskuissa on kahden kuukauden aikana saanut surmansa arviolta 10 000 ihmistä.

Mullah Omaria vaaditaan oikeuteen

Afganistanin väliaikaishallinnon johtoon kaavailtu pataanijohtaja Hamid Karzai vaatii Taleban-johtaja Mullah Omarin asettamista oikeuden eteen. Tämä edellyttää kuitenkin todistusaineiston esittämistä Omaria vastaan. Karzain mukaan Omarin olinpaikasta ei ole tietoa. Karzai ilmoitti tänään, että koko Taleban-liikkeen johto on saatava oikeuden eteen. Hän lupasi, että talebanit luovutettaisiin kansainväliselle oikeudelle.

Aikaisemmin Karzai lupasi armahduksen taleban-taistelijoille ja tietyin ehdoin myös mullah Omarille.

(MTV3-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja