Mainos

Taksimaksujen korotuksista lisälaskua kunnille

Tämän kuun alussa kallistuneet taksimaksut aiheuttavat päänvaivaa monelle kunnalle. Kuuden prosentin korotus taksihintoihin tietää kunnille melkoista lisälaskua.

Takseja tolpalla

Kunnat tuottavat asukkailleen taksipalveluja etupäässä peruskoululaisten kyyditsemiseen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kuljetuksiin yhteensä runsaalla 700 miljoonalla markalla vuodessa.

Esimerkiksi Helsingin sosiaalivirasto käytti viime vuonna vammaisten ja vanhusten kuljetusmenoihin 110 miljoonaa markkaa, joten taksankorotuksen vaikutukset ovat miljoonaluokkaa. Tällä hetkellä matkapalvelun piirissä on Helsingissä noin 15 000 ihmistä, mutta asukkaiden ikääntyessä matkojen tarve kasvaa entisestään.
Monessa pikkukunnassa hinnankorotuksen vaikutuksia ruvetaan tutkimaan toden teolla vasta kesälomien jälkeen. Helsingissä uusi menoerä aiotaan paikata muun muassa keskittämällä kuljetuksia. Yhteiskuljetuksista on saatu positiivisia kokemuksia muun muassa Seinäjoella.

Kuitenkin varsin monessa kunnassa asiat hoidetaan edelleen niin kuin aina ennenkin. Kehityspäällikkö Rolf Eriksson Suomen Kuntaliitosta arvioi, että monissa kunnissa kuljetusten järjestämisessä on tehostamisen varaa, sillä kunnissa ei ole hänen mukaansa välttämättä osattu valmistautua lisälaskuihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.