Mainos

Taiwanin turmakoneen tiellä ehkä työkoneita

Taiwanin eilisen lentoturman yhdeksi mahdolliseksi syyksi on noussut väärän kiitotien käyttö.

Taiwanin lento-onnettomuus

Vahvistamattomien arvelujen mukaan Taiwanissa eilen onnettomuuteen joutuneen lentokoneen valitsema kiitotie olisi ollut periaatteessa poissa käytöstä korjaustöiden takia. Onnettomuus olisi johtunut lopulta siitä, että kiitotiellä oli työkoneita, joihin Singapore Airlinesin jumbo olisi törmännyt.

Taiwanin eilisen lentoturman kuolonuhrien määrä on tällä tietoa 77. Singapore Airlinesin Boeing 747 -koneessa oli onnettomuushetkellä 159 matkustajaa ja 20 hengen miehistö.

Singapore Airlines -yhtiö ilmoitti aluksi, ettei kukaan ollut kuollut turmassa. Matkustajakone oli matkalla Taiwanin pääkaupungista Taipeista Los Angelesiin. Se putosi maahan kuitenkin pian nousun jälkeen ja syttyi palamaan.

Onnettomuuskoneen lentäjä on kertonut koneen osuneen johonkin esineeseen nousun aikana. Lentoyhtiön edustajan mukaan tutkijat ovat löytäneet turmapaikalta lentokoneen renkaan, joka ei kuulu onnettomuuskoneeseen.

Tiedottajan mukaan sää tai koneviat eivät todennäköisesti ole syynä turmaan.
Erään teorian mukaan koneen olisi pudottanut tuulenpuuska vain sekunteja ilmaannousun jälkeen.
Sää Taiwanissa on huono, saarta lähestyy parhaillaan taifuuni ja sinne on annettu myrskyvaroitus.

Koneen kerrottiin aluksi myös pudonneen taiwanilaisen China Airlines -yhtiön kiitoradalla olleen tyhjän koneen päälle. Tämän tiedon taiwanilaiset ilmailuviranomaiset kiistivät. Tshiang Kai-shekin kansainvälinen lentoasema suljettiin onnettomuuden jälkeen.

Taiwanissa sattui tuhoisa lentoturma viimeksi 1998. Silloin sai surmansa 202 ihmistä, kun China Airlines -yhtiön Airbus A300 -kone syöksyi maahan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.