Mainos

Taiteen valtionpalkinnot myönnettiin

Tämän vuoden taiteen valtionpalkinnot saavat sarjakuvataiteilija Timo Mäkelä, elokuvan Turilas ja Jäärä työryhmä sekä taiteilija Jukka Virtanen. Taiteen valtionpalkinnot ovat suuruudeltaan 75 000 markkaa.

Palkinnot luovuttaneen kulttuuriministeri Suvi Lindénin (kuvassa) mukaan palkinnonsaajat ilmentävät erinomaisesti taiteen ja kulttuurin monimuotoisuutta sekä erilaisia kehityslinjoja.

Jukka Virtasta (s. 1933) kiitetään palkintoperusteluissa maamme populaarikulttuurin monipuoliseksi ja ansioituneeksi edustajaksi. Hänen yli 45 vuotta jatkunut toimintansa teatterin ja viihteen alalla on harvinaisen mittava. Hänen työnsä kattaa kirjailijan, ohjaajan, sanoittajan, kääntäjän, elokuvaleikkaajan sekä alan kouluttajan tehtävien lisäksi myös omaa esitystoimintaa.

Timo Mäkelä (s. 1951) on piirroskuvan monipuolinen ammattilainen. Hän on tehnyt sarjakuvia, kuvitusta, kirjojen ja levyjen kansia sekä pilapiirroksia. Mäkelältä on tänä vuonna ilmestynyt Suomen ensimmäinen sarjakuvaromaani Vaaleanpunainen pilvi.

Kolmas palkinnonsaaja on Turilas ja Jäärä -elokuvan työryhmä. Mariko Härkösen (s. 1970) ja Ismo Virtasen (s.1965) ohjaama ja Liisa Helmisen (s. 1950) ja Hanna Hemilän (a. 1960) tuottama koko perheelle suunnattu animaatiosarja kuuluu palkitsijoiden mielestä kotimaiseen kärkikaartiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.