Taas korruptiosyyte entiselle bulgarialaisministerille

Bulgariassa on nostettu syytteet entistä työministeriä vastaan miljoonien eurojen kavalluksesta ja virka-aseman väärinkäytöstä. Kyseessä on lyhyen ajan kuluessa jo kolmas entinen ministeri, joka joutuu oikeuteen taloussotkuistaan.

Ministeri Emilia Maslarovan epäillään kavaltaneen noin 5,6 miljoonaa euroa valtion varoja myöntämällä tuttavansa yhtiölle ison julkisen rakennusurakan Stara Zagoran kaupungissa. Urakka tehtiin roimasti käypää hintaa kalliimmalla. Maslarovaa uhkaa jopa 20 vuoden vankeus.

Pääministeri Boiko Borisovin keskustaoikeistolainen hallitus syrjäytti viime heinäkuussa sosialistit vallasta. Sen jälkeen jo kolme sosialistihallituksen jäsentä - Maslarova, puolustusministeri Nikolai Tshonev sekä maatalousministeri Valeri Tshevetanov - on pantu syytteeseen. Myös entistä pääministeriä Sergei Stanishevia uhkaa syyte salaisten asiakirjojen pimittämisestä.

Bulgarialla on kiire siivota nurkkiaan, sillä EU tarkastaa maan korruptiotilanteen ensi kesänä. Jos edistystä ei ole näkyvissä, maata uhkaa unionin talousavun jäädytys.

(MTV3 - STT - DPA - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat