Täältä on lähtöisin suomalaisten pessimismi

Ehta ja aito puolankalainen peruspessimisti Jaakko Paavola valottaa kotipaikkansa pessimismin syntytarinaa toteamalla, että kaikki on lähtöisin evoluutiosta.

Puolanka on todellisen pessimismin päämaja, kun taas kaikki ulkopaikkakuntalaiset kanssa-ajattelijat ovat vain pahaisia jäljittelijöitä.

– Kun ensimmäinen Moilanen – täällä tuntuu joka toinen olevan Moilanen – evoluution seurauksena asui tuossa Puolankajärvessä, mönki sieltä sitten maalle ja pudotti evänsä, niin se oli jo pessimisti. Eli paikan esihistoriasta asti kaikki täällä ovat olleet pessimistejä. Samaten ne, jotka ovat muualta tänne tulleet, ovat joutuneet sen verran kovia kokemaan, että pessimistejä niistäkin on tullut. Sillä tavalla täällä on aina ollut ja tulee aina olemaan.

Puolangan Pessimismi-ilta järjestetään Puolangan torilla 6.7.2012, jolloin ohjelmassa on jos jonkinlaista synkistelyä.

Heti kärkeen – jotta tunnelma saadaan latistettua – on pahanmielenosoitus, jossa on nähtävillä rollaattoreita sekä neiti Rantapallon (patsas Puolangan kirkolla, tunnetaan myös nimellä Vosukainen) lakitus.

Tunnelma pilataan kenties myös hautajaissaattueella.

"Puolankalainen kärsimysnäytelmä"

Ympäriinsä keikkaileva valituskuoro kehittelee jatkuvasti uusia riimityksiä, joita voi kuulla huonosti säestettynä ja vielä huonommin laulettuna.

Shakespierumaista vittuilua lausutussa muodossa taasen tarjoaa puolankalainen kärsimysnäytelmä ilman armoa tai väliaikaa. Angstinen tyttöbändi Traumaryhmä esiintyy, ellei ehdi jälleen hajota selvittämättömien ripsiriitojen takia.

Suorana lähetyksenä luettavissa Pessiuutisissa käsitellään esimerkiksi seuraavia aiheita:

Ateenan Akropolis huutokaupattu – päätyi sepeliyrittäjälle

Kainuun maakunta ulkoistettu – palvelut tarjolla Ulan Batorin torilla ma-to klo 10:00-15:30

Kalastuskielto astui voimaan – mato-onkijat ammutaan ensimmäisenä

Kaivosyhtiö Talvivaara tähtää Kiinan markkinoille – porasi reiän Sotkamosta Taivaallisen rauhan aukiolle.

Puolangan pessimismi-illassa tarjolla on lisäksi palanutta makkaraa ja lämpimiä virvoitusjuomia.

Raportti Radio Novassa 25. kesäkuuta klo 17.30.

Lue myös:

    Uusimmat