Mainos

Syyttäjä haluaa Saimaan tupakkaliigan telkien taakse

Liigan laskettiin salakuljettaneen toukokuun puolivälin tienoilta aina syyskuun loppupuolelle asti 20 000 kartonkia savukkeita. Tupakkaliigan jäsenet ovat venäläisiä, mutta kaksi heistä asuu Suomessa.

Saimaan kanavalla tupakkaa salakuljettaneen liigan kymmenelle jäsenelle on vaadittu yli kahden vuoden ehdottomia vankeusrangaistuksia. Johtava kihlakunnansyyttäjä Pekka Niskanen esitti Lappeenrannan käräjäoikeudessa rangaistuksia yhteensä 12 syytetylle.

Syytteitä tuli kahdeksasta törkeästä veropetoksesta ja viidestä laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä. Syytteiden lukemisen ohella tänään kuultiin puolustuksen puheenvuorot.

Asianomistajana jutussa oleva Suomen tulli laskee menettäneensä noin 800 000 euron maahantuontiverot.

Venäläismiesten nyt käräjillä käsiteltävät teot ajoittuvat viime kesäkaudelle. Liigan laskettiin salakuljettaneen toukokuun puolivälin tienoilta aina syyskuun loppupuolelle asti 20 000 kartonkia savukkeita.

Käsittely jatkuu loppuviikolla

Tupakkaliigan jäsenet ovat venäläisiä, mutta kaksi heistä asuu Suomessa. Kaikki syytetyt kahta lukuun ottamatta vastasivat syytteisiin vangittuina. Syytetyt ovat tunnustaneet teot.

Liiga seilasi savukkeiden kanssa viime kesänä ja syksynä. Se toi kerralla 2500-3500 kartonkia. Itäinen ja eteläinen tullipiiri kuitenkin tarkkailivat liigan huonoksi onneksi jo valmiiksi kanavan rahtialuksia aiemmin paljastuneen samanlaisen salakuljetusjutun takia.

Tullin tarkkailijat huomasivat, että uusi liiga piilotti savukkeita puutavaraa tuoneisiin rahtialuksiin, jotka matkasivat Venäjältä Suomeen. Vastaanottajat hakivat tupakat, kun laivat odottelivat satamissa puutavaran purkamista muun muassa Lappeenrannassa, Savonlinnassa, Joutsenossa ja Imatralla.

Jutun käsittely jatkuu torstaina ja tarvittaessa myös perjantaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.