Mainos

Syysmyräkkä tulossa - tuuli voimistuu, sateet runsaita

Suomeen on saapumassa syksyn ensimmäinen syysmyräkkä. Tuuli voimistuu ja sade alkaa huomenna aamulla lännestä alkaen. Voimakkaimmat sateet saadaan perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Suomeen on saapumassa matalapaine, joka tuo mukanaan kahden hurrikaanin rippeet Atlantilta. Tuuli kovenee perjantaiaamuna lännestä alkaen ja on voimakkaimmillaan perjantaina iltapäivällä.

– Tuuli voimistuu läntisillä merialueilla kovaksi ja paikoin voidaan lähennellä myrskylukemia ainakin puuskissa. Rannikollakin tuulenpuuskat voivat ylittää 15 m/s. Kovimmat puuskat ovat länsirannikolla, yöllä myös etelärannikolla, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Aluksi hajanaiset sateet levittäytyvät lännestä itään päin perjantaipäivän aikana. Runsaimmat sateet saadaan perjantain ja lauantain välisenä yönä.

– Lauantaina laajat sateet etenevät itään ja niiden jälkipuoliskolla tulee vielä sadekuuroja. Sateissa on isoja paikallisia eroja, vettä voi kertyä 10-30 millimetriä vuorokaudessa, sanoo Aleksi Jokela.

Ukkoset ovat paikoin mahdollisia etenkin maan eteläosassa ja Pohjanmaalla perjantain ja lauantain välisenä yönä sekä lauantaina päivällä.

Lämpötilat ovat lähipäivinä etelässä 15 asteen tienoilla, sateessa sen alapuolella. Pohjoisessa lämpöä on noin 10 astetta.

Ilmatieteen laitos on antanut merialueille kovan tuulen varoituksia sekä varoituksia korkeista aalloista. Maan pohjois- ja länsiosassa sisävesillä liikkuvia varoitetaan perjantaina päivällä voimakkaasta etelätuulesta.

Tuulet heikkenevät pikkuhiljaa lauantain aikana. Sunnuntai on enimmäkseen poutainen ja melko aurinkoinen päivä.

(MTV3)

Katso alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.