Syöpäsairaan 2-vuotiaan vatsa turposi jättimäiseksi – selviytymisennuste erittäin heikko: "Tällaisessa tilanteessa sitä varautuu pahimpaan mahdolliseen"

Lapsen syöpä muutti perheen elämän 8:33
Lapsen syöpä muutti koko elämän – Huomenta Suomen vieraana Joacim ja Elina Viljamaa.

2-vuotias lapsi sairastaa syöpää, joka saa hänen vatsansa turpoamaan jättimäiseksi, kertoo brittiläismedia The Sun.

Cleo Keenan on 2-vuotias tyttö, jonka elämä ei ole alkanut niin ruusuisesti kuin pienen lapsen elämän toivoisi alkavan. Hän sairastaa erittäin harvinaista syöpää. Heikkoennusteinen sairaus saa hänen vatsansa turpoamaan isoksi palloksi, mikä taas aiheuttaa tytölle kovia vatsakipuja.

Tyttö näytti kuin olisi raskaana

Kaikki alkoi siitä, kun taaperoikäisen tytön vatsa turposi. Kyseessä ei ollut tavallinen syömisen jälkeinen turvottava olo, vaan pikkutytön vatsa oli kuin iso jumppapallo. Pieni tyttö näytti siltä kuin oli ollut raskaana.

Cleon vanhemmat, Shannon ja Ryan ajattelivat aluksi ikävän vaivan johtuvat hormonien epätasapainosta, joka oli vaivannut Cleon ollessa vielä vauva. Lääkärit huomasivat hyvin pian, että jokin on pahasti vialla. Tietokonetomografia nimittäin paljasti, että tytön vatsassa oli kasvain.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kaksi viikkoa myöhemmin Cleolle diagnosoitiin 3. asteen lisämunuaissyöpä. Kyseessä on harvinainen ja aggressiivinen syöpä, joka selitti myös Cleon vauvakuukausien hormonivaihtelut.

Terveyskirjaston mukaan lisämunuaiset ovat umpirauhasia, jotka erittävät ihmisen elimistölle elintärkeitä hormoneja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Daily Mailin mukaan Cleon kasvain on greipin kokoinen. Kasvain painaa ikävästi tytön virtsarakkoa, minkä vuoksi hän kärsii myös tahattomasta virtsankarkailusta.

Ennuste on lohduton – kasvain uusiutuu 80 prosentin todennäköisyydellä

Cleon ennuste on suhteellisen lohduton: hänellä on 25–35 prosentin mahdollisuus selvitä. Tyttö käy tällä hetkellä kemoterapiassa, jotta kasvain pienenisi myöhempää leikkausta varten. Vaikka syöpäkasvain leikataan myöhemmin tänä vuonna, sen uusiutumisriski on jopa 80 prosenttia.

– Kaikki, mitä voimme nyt tehdä, on pysyä positiivisina ja iloisina, tytön äiti toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Rankat syöpähoidot saivat pikkutytön heikkoon kuntoon, ja Cleolle suoritettiin verensiirto neljäpäiväisten hoitojen jälkeen aiemmin tässä kuussa.

– Kaikesta huolimatta Cleo hymyilee, nauraa ja vitsailee jok’ikinen päivä. Hän on pieni taistelija, äiti kehuu tytärtään.

"Tällaisessa tilanteessa varautuu pahimpaan"

Vaikka tyttö onkin pysynyt tilanteen huomioon ottaen iloisena, hänen vanhempansa ovat ottaneet tyttärensä sairastumisen raskaasti.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Cleon äiti kertoo, kuinka murheellista on seurata pienen lapsen taistelua, sillä hänenhän kuuluisi olla muiden taaperoiden tavoin leikkimässä vailla huolta huomisesta. Sen sijaan tyttö käy läpi raskaita syöpähoitoja ja viettää useita päiviä sairaalassa erilaisiin piuhoihin ja letkuihin kytkettynä. 

– Tällaisessa tilanteessa sitä varautuu pahimpaan mahdolliseen. Tällaista ei uskoisi ikinä tapahtuvan omalle lapselleen, Shannon kertoo murheellisena.

– Kun olen yksin, minä vain itken. Kunpa voisin ottaa tuon sairauden häneltä pois ja taistella hänen puolestaan, äiti päättää raskaan haastattelunsa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat