Sydämet sulattaneelta F1-kuskin isältä koskettava paljastus Meksikon GP:n jälkimainingeista: Charles Leclerc soitti tunteikkaan puhelun Sergio Pérezille

Meksikossa oli sunnuntaina ajetun F1-osakilpailun jälkeen syytä juhlaan, kun kotiyleisönsä edessä ajanut Sergio Pérez ylsi palkintokorokkeelle.

Pérez teki saavutuksellaan historiaa. Hänestä tuli ensimmäinen meksikolaiskuljettaja, joka on noussut Meksikon GP:n päätteeksi palkintokorokkeelle.

Sadattuhannet paikalla olleet meksikolaiset ottivat hetkestä ilon irti, ja samoin teki Pérezin isä Antonio Perez Garibay, joka oli näkyvästi esillä viikonlopun tv-lähetyksissä.

Riehakkaan hyväntuulisuutensa ja leveän hymynsä vuoksi isä-Pérez sulatti välittömästi F1-fanien sydämet, ja sosiaalinen media täyttyi viikonlopun mittaan kuvakaappauksista ja videoista, joissa hän iloitsi poikansa menestyksestä.

Eikä Pérezien ilmeisen lämmin ja läheinen isä–poika-suhde jäänyt huomaamatta myöskään muilta kuljettajilta. Tämä kävi ilmi, kun isä-Pérez paljasti espanjalaislehti Marcalle poikansa saaneen sunnuntain kilpailun jälkeen tunteikkaan puhelun Ferrarin Charles Leclerciltä.

Muun muassa ESPN:n siteeraa Pérezin isän lausuntoja Marcalle seuraavasti:

– Charles sanoi: "Checo, et tiedä, miten onnelliseksi tulin nähdessäni, kun vanhempasi juhlivat kanssasi sillä tavalla. Olisin rakastanut sitä, että isäni olisi voinut tehdä kanssani samalla tavalla."

Leclerc-menetti Hervé-isänsä kesäkuussa 2017, kun tämä nukkui pois pitkän sairauden uuvuttamana. 54-vuotiaana kuollut Hervé Leclerc vaikutti suuresti poikansa autourheilu-uraan ajettuaan itse Formula kolmosia 1980–90-luvulla. Charles Leclerc oli isänsä kuollessa 20-vuotias.

Kaksi vuotta aiemmin Leclerc oli menettänyt läheisen ystävänsä ja esikuvansa sekä kummisetänsä, kun Jules Bianchi kuoli heinäkuussa 2015 ajettuaan rajusti ulos vuoden 2014 Japanin GP:ssä.

Leclerc kertoo saaneensa isänsä menettämiseen liittyen tukea muun muassa Kimi Räikköseltä, jonka Matti-isä kuoli juuri ennen joulua 2010.

– Hän (Räikkönen) on aina ollut oikein mukava minulle. Hän on ollut tukenani, esimerkiksi silloin, kun isäni kuoli. Nämä ovat asioita, joita en koskaan unohda, Leclerc kertoo F1:n toukokuussa 2019 julkaisemalla videolla, jolla juhlistettiin Räikkösen 300:tta F1-osakilpailua.

Lue myös:

    Uusimmat