"Edustuskelvoton" esitys hämmästytti Meksikon F1-kisassa – "Muuttuivat tuntemattomiksi taksikuskeiksi"

Tulosruutu perkasi Meksikon F1-kisan tapahtumat – Max Verstappen historialliseen voittoon.

Italialainen F1-media hämmästeli Ferrarin saamattomuutta Meksikon GP:n jälkihöyryissä. 

Italialaistallin Charles Leclerc ja Carlos Sainz olivat läpi viikonlopun täysin sivustaseuraajia, kun Red Bullin Max Verstappen rynnisti uuteen yhden kauden voittoennätykseen Mercedeksen härnätessä mestaritiimiä.

Aika-ajoissa jopa Alfa Romeon Valtteri Bottas (6. ruutu) ehti Leclercin edelle. Kisassa Sainzin (5:s) ja Leclercin (6:s) ero Verstappeniin oli minuutin luokkaa.  

Leo Turrini linjasi blogissaan Ferrarin esityksen "kauden huonoimmaksi" italialaistallilta.  

– Surkea harjoituksissa, edustuskelvoton kisassa. Sainz ja Leclerc muuttuivat tuntemattomiksi taksikuskeiksi. 

– Leclercilta, (tallipomo Mattia) Binottolta ja Sainzilta kuultiin ympäripyöreitä kommentteja, mikä kertoo siitä, etteivät ongelmat johtuneet pelkästään aerodynamiikkapuolen säädöistä. Itse asiassa tämä vaikuttikin enemmän kehnojen moottoritehojen peittelyltä, Formulapassion-sivuston Alberto Antonini linjasi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Italiassa huomautettiin myös siitä, että MM-sarjassa toisena olevan Ferrarin etu Mercedekseen kaventui 13 pisteellä, joten 40 pinnan kokonaisero on vielä mahdollista kuroa kiinni kahdessa jäljellä olevassa kilpailussa. 

Ferrari on voittanut edellisen kerran heinäkuussa Itävallassa. Tämä jälkeen Red Bull on juhlinut yhdeksän kertaa peräjälkeen.

– Se (MM-sarjan kakkospaikka) on Ferrarille pieni tavoite puolustettavaksi, mutta se antaa edes tarkoitusta loppukaudella naurettavan ylivoimaisen Red Bullin varmistettua mestaruudet jo ajoissa, Top Speed -blogin Umberto Zapelloni toteaa. 

Verstappenille ykkössija oli kauden 14:s. Tämä ohittaa Sebastian Vettelin ja Michael Schumacherin vanhan ennätyksen yhdellä voitolla. 

– Kun Max Verstappen varmisti historiallisen voittoennätyksen, ensimmäisenä häntä oli kättelemässä Lewis Hamilton. Tämä oli kuin vallanvaihdon symboli, Luigi Perna kirjoitti La Gazzetta dello Sportissa. 

Tasoaan loppukaudella nostanut Mercedes-suuruus Hamilton saa myös arvostusta Italiassa. 

– Joku muu vastaavanlaisilla saavutuksilla ja pankkitilillä varustettu kuski olisi voinut oikutella ja alkaa löysäillä, mutta hänen kohdallaan tästä ei ole nähty merkkiäkään. Hän on varttuessaan yhdistellyt kokemustaan ja lahjakkuuttaan, Corriere della Seran Giorgio Terruzzi kynäili. 

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Brasiliassa. Sesongin päättää Abu Dhabin GP 20. marraskuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat