F1-kuski menetti Anthoine Hubertissa lapsuudenystävänsä ja kämppäkaverin: ”Sanoin Charlesille, että voita tämä kisa Anthoinelle”

Ranskalaiskuski Pierre Gaslyn murheet oman huipputallipaikkansa menettämisestä muuttuivat nopeasti toisarvoisiksi, kun hänen lapsuudenystävänsä ja entinen koulukaverinsa Anthoine Hubert menehtyi lauantaina Belgian Span radalla.

Viikonloppu muuttui traagisesti lauantain aika-ajon jälkeen, kun Formula 2 -kisassa alkoi rytistä. 22-vuotias Hubert ajautui huippunopeassa Eau Rougessa seinään ja siitä takaisin keskelle rataa. Takaa tulleen Juan Manuel Correan osumasta muodostui hänelle kohtalokas.

Red Bullilta loppukaudeksi Toro Rossolle siirretty Pierre Gasly oli järkyttynyt suru-uutisesta, joka tuli puoli kahdeksan jälkeen Suomen aikaa lauantai-iltana.

– Tämä oli varmasti tunteikkain kisaan valmistautuminen, joka minulla on koskaan ollut. Et ole 22-23-vuotiaana valmis elämään tällaisia hetkiä, että menetät yhden parhaista ystävistäsi, Gasly kommentoi F1.comille.

Gasly kertoi olevansa maanantaina matkalla Ranskaan tilaisuuteen, jossa Hubertin ystävät kokoontuvat muistamaan menehtynyttä kaveriaan. Heidän välillään kyse oli paljon muusta kuin pelkästä yhteisestä kansalaisuudesta.

– Olen kasvanut näiden kavereiden kanssa siitä lähtien, kun ajoin 7-vuotiaana kartingia. Olemme olleet kämppäkavereita ja asuneet samassa asunnossa, huonekavereina kuusi vuotta, Gasly listaa.

– Olimme luokkakavereita. Opiskelin hänen kanssaan 13-vuotiaasta 19-vuotiaaksi saman opettajan luokalla yksityiskoulussa, jota (Ranskan moottoriurheiluliitto) piti. Olen edelleen sokissa.

Pyyntö Charles Leclercille toteutui koskettavalla tavalla

Kaikesta huolimatta kisaan oli vain pystyttävä keskittymään. Sen Gasly hoiti kunniakkaasti ja ajoi Toro Rosson paluukisassaan MM-pisteille yhdeksänneksi. Hubert muistui silti mieleen vähän väliä.

– En vain voi tajuta, että se voi käydä niin nopeasti. Se on kamalaa. Sinun täytyy (sulkea se mielestäsi), koska muuten et voi kisata, Gasly sanoo.

– Kun laitat kypärän päähäsi ja lähdet lämmittelykierrokselle, olet eri mielentilassa, mutta heti ruutulipun jälkeen se muistui saman tien mieleeni.

Toinen F1-kuski, johon Hubertin menetys iski kovaa, oli monacolainen Charles Leclerc. Ferrarin nuori mies oli hankkinut paalupaikan jo ennen traagista iltaa, mutta hänenkin piti koota itsensä kisaa varten.

– Sanoin Charlesille ennen kisaa, että ole kiltti ja voita tämä kisa Anthoinelle. Me aloitimme ajamisen samana vuonna – Charles, Antoine ja minä, Gasly kertoo.

Hubert vei kolmikosta Ranskan mestaruuden vuonna 2005.

Leclerc ajoi ensimmäisen F1-voittonsa. Hän nousi uransa huippuhetkessä vakavana autostaan ja kohotti korkeimmalla korokkeella kätensä taivasti kohti.

Lue myös:

    Uusimmat