Mainos

Suutarit haluavat osansa Irakin kengänheittoepisodista

Lähi-idän kenkätehtailijat käyvät kiivasta kamppailua siitä, kenen valmistamia presidentti George W. Bushin päähän tähdätyt kengät oikein olivat. Irakilaistoimittaja Muntazer al-Zaidi heitti Bushia kengillään tiedotustilaisuudessa viime viikonloppuna, ja nyt osansa huomiosta haluavat suutarit niin Irakissa, Libanonissa kuin Turkissakin.

Al-Zaidin veli vakuuttaa, että jalkineet ovat bagdadilaisen Alaa Haddadin valmistamat. Turkkilainen päivälehti Yeni Safak taas raportoi, että kengät ovat peräisin paikalliselta yrittäjältä Ramazan Baydanilta. Lehden jutussa Baydan kehui tilausten lisääntyneen sata prosenttia ja vihjasi kenkiensä olevan niin pehmeät, että Bush olisi tuskin saanut niistä kuhmuakaan.

Libanonilaislehti as-Safir puolestaan paljasti al-Zaidin käyneen marraskuussa Beirutissa ja arvuutteli, olisikohan hän kenties ostanut matkallaan uudet kengät.

Ylivoimaisesti suurin osa irakilaisten jalkineista on kiinalaista alkuperää, mutta kaukoidän kenkätehtaat eivät ainakaan vielä ole antaneet kuulua itsestään.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.