Mainos

Suurvaltojen ohjusneuvottelut keskeytyivät

Yhdysvaltain ja Venäjän väliset ohjusneuvottelut keskeytyivät tänään, kun Yhdysvaltain neuvottelija John Bolton päätti palata Moskovasta kotimaahansa, Yhdysvaltain Moskovan-suurlähetystö kertoi.

Venäjän puolustusministeriön mukaan neuvotteluissa ei saavutettu läpimurtoa. Asevalvonnasta vastaavan apulaisulkoministeri Boltonin vierailun oli määrä olla kaksipäiväinen, mutta se päättyi jo kesken ensimmäisen päivän. Hän tapasi Venäjän apulaisulkoministerin Georgi Mamedovin, mutta myöhemmäksi kaavaillut tapaamiset peruuntuivat.

Venäläiset sotilaslähteet kertoivat myöhemmin, että neuvottelut ajautuivat umpikujaan, kun osapuolet eivät päässeet sopimukseen siitä, mitä käytöstä poistettaville strategisille hyökkäysaseille pitäisi tehdä. Yhdysvallat haluaisi siirtää ne varastoihin ennemminkin kuin tuhota ne.

Neuvottelut tähtäävät Yhdysvaltain ja Venäjän strategisten ydinaseiden supistamiseen nykyisestä 6000 - 7000 kappaleesta 1500-2000:nteen. Kummankin maan presidentit ovat aiemmin sitoutuneet tähän tavoitteeseen.

Presidentit George W. Bush ja Vladimir Putin tapaavat huippukokouksessa 23.-26. toukokuuta Moskovassa, ja sopimuksen pitäisi tuolloin olla valmis allekirjoitettavaksi.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.