Mainos

Suurten kaupunkien terveysmenoissa eroja

Vuonna 2002 perusterveydenhuoltoon käytettiin Helsingissä 545 euroa asukasta kohden. Muissa suurissa kaupungeissa summat vaihtelivat 307-342 euron välillä.

Suomen viidestä suurimmasta kaupungista vain Helsingissä terveysmenot eivät viime vuonna juurikaan kasvaneet. Tämä selviää Helsingin Sanomista.

Helsingin perusterveydenhoito maksoi vain 0,4 prosenttia eli muutaman euron edellisvuotta enemmän, kun esimerkiksi Turussa kasvua oli 12 prosenttia. Muista suurista kaupungeista Tampereella ja Vantaalla terveysmenojen kasvu oli kuuden prosentin luokkaa. Espoossa menot lisääntyivät 2,6 prosentilla.

Tilastokeskuksen ja kaupunkien ennakkotiedoista käy ilmi, että asukasta kohden käytettävät perusterveydenhuollon nettomenot olivat kuitenkin Helsingissä selvästi vertailukaupunkeja suuremmat. Pääkaupungissa sijoitettiin vuonna 2002 asukasta kohden 545 euroa, kun taas muissa kaupungeissa summat vaihtelivat 307-342 euron välillä.

Syitä kalliiseen terveydenhuoltoon aiotaan selvittää Helsingin kaupungin ja sairaanhoitopiiri Husin yhteisessä, miljoona euroa maksavassa hankkeessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.