Suuretsinnät Maalahdella: Kadonneet kelkkapojat löydettiin kunnossa

Kahden teini-ikäisen moottorikelkkailijan katoaminen aiheutti suuretsinnät Maalahdessa Pohjanmaan rannikolla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Rajavartiolaitoksen mukaan merialueelle kadonneet pojat löydettiin parin tunnin etsinnän jälkeen olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

Meripelastuskeskus sai myöhään lauantai-iltana ilmoituksen kahdesta kadonneesta pojasta, joihin ei saatu yhteyttä puhelimitse.

Pojat olivat lähteneet Petolahdelta kohti Trutöreniä. Viranomaisten mukaan kyseisellä merialueella on paljon virtauksia ja jäät ovat paikoitellen todella heikot. Pojat löydettiin lopulta Kråkgrundista.

Rajavartiolaitos kertoo, että pojat olivat eksyneet ja vajonneet jäihin. Kastuneet pojat löysivät paikan läheltä mökin. Sisään päästäkseen toinen pojista rikkoi oven ikkunan, ja sai haavan käteensä. Mökistä pojat löysivät kuivia vaatteita.

Etsintöjä vaikeuttivat voimakas lumisade ja tuuli. Etsintöihin osallistuivat pelastuslaitos, merivartioaseman ja poliisin moottorikelkkapartio, helikopteri sekä joukko vapaaehtoisia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat