Suunnittelija Efva Attlingin resepti menestykseen: Seuraa sydäntäsi, inspiroidu, auta muita!

Kansainvälistä mainetta niittäneellä korusuunnittelijalla Efva Attlingilla on oma resepti menestykseen: – Seuratkaa sydäntänne. Se on niin yksinkertaista.

Ruotsalaisen korusuunnittelija Efva Attlingin, 61, menneisyyteen mahtuu vaikka mitä: Attling on työskennellyt mallina, laulanut suositussa 1980-luvun yhtyeessä X Models ja tehnyt töitä suurille muotimerkeille, kunnes löysi lopulta 1990-luvulla kutsumuksensa korujen parista – ja rakkauden kumppanistaan Eva Dahlgrenista.

Vuonna 2013 Efva Attlingin korut ovat näkyneet Suomessa jo 10 vuotta ja muutama vuosi sitten hän avasi ensimmäisen liikkeensä New Yorkiin. Attlingin koruja on nähty superjulkkisten, kuten Madonnan, Angelina Jolien ja Kylie Minoguen yllä.

– Ja Julianne Mooren ja Jennifer Anistonin ainakin, Attling lisää korujensa käyttäjien listaan.

– Olen heistä hyvin ylpeä. Heillä on varaa ostaa mitä tahansa haluamaansa, mutta he haluavat käyttää korujani! Heille ei voi kertoa, mitä käyttää, vaan he päättävät itse, Attling hymyilee ja iloitsee suosiotaan.

Vaikka yksinkertaisilla ja sanoman sisältävillä Attlingin koruilla on jo vakiintunut käyttäjäkuntansa, oman liikkeen avaaminen New Yorkissa oli silti hänen mukaansa yksi suurimpia haasteita, mitä itselleen voi vain keksiä.

– En edes tiedä, kuinka monta designeria siellä oikein on, mutta päätin silti kokeilla! Attling hersyy AVAn haastattelussa.

Miten Suomen naapurimaasta ponnistanut Efva Attling on sitten onnistunut luomaan kansainvälisen uran, johon liittyy tuoreimpana myös silmälasikehysten suunnittelu?

– Seuratkaa sydäntänne. Se on niin yksinkertaista. Meillä on elämämme, josta meidän on otettava kaikki irti. Jos haluat löytää Sen Oikean, jätä nykyinen huono kumppanisi! Tai ehkä sinun pitäisi syödä terveellisemmin, vaihtaa uraa? Todeta vanhemmillesi olevasi jo aikuinen ja irtautua turvallisesti pesästä? Toimi!

Efva Attling kertoo olleensa Saksassa suurilla korumessuilla, kun tuntematon tyttö oli tullut hänen luokseen ja kertonut juuri ruotsalaisen naisen inspiroineen toteuttamaan unelmiaan ja opiskelemaan kultasepäksi.

– Hän kiitti minua. Se on uskomatonta, kun voi inspiroida muita, Attling henkäisee.

Häntä itseään inspiroivat vahvat persoonat, kuten vaikkapa muotisuunnittelija Tom Ford, brittikoomikko John Cleese, laulaja Billie Holiday tai suomalainen taidemaalari Helene Schjerfbeck.

– Aina ollessani Suomessa minun on kerrottava, kuinka paljon ihailen Helene Schjerfbeckia. Hän on paras taidemaalari koko maailmassa. Rakastan häntä. Toivon jonain päivänä omistavani hänen taidettaan, mutta sitä ennen minun on vielä myytävä monta korua ja silmälasikehystä, Attling virnistää.

– Tulen aina rakastamaan ihmisiä ja olemaan kiinnostunut muista. Me voimme inspiroida ja auttaa toisiamme.

Lue myös:


AVA / Jenni Junkala

Kuvat: Efva Attling

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja