Asiantuntija muistuttaa: Korut viestivät kantajansa persoonallisuudesta

Suomalainen koru pärjää hyvin maailmalla pohjoisen eksotiikan ansiosta. Millaista korukansaa me sitten oikein olemme?

Jos jollain on tietämystä suomalaisista koruista ja suomalaisista korunkäyttäjinä, on sen oltava Kaleva Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen. Innokas korunkäyttäjä ja valkokulta- ja hopeaihminen kertoo turvautuvansa joka päivä koruja, jotka viimeistelevät ainakin naisen mielestä tyylin.

– Korut ovat hauska yksityiskohta ja niistä saa hyviä keskustelunaiheita. Laita juhliin lähtiessäsi sormeen hieno ja siitä keskustellaan varmasti! Koruthan toimivat myös viestinä ja kertovat aina jotain kantajastaan, Huhtanen vinkkaa.

Nainen kehuu suomalaisten olevan nykyään rohkeampia käyttämään koruja.

– Käytämme isompia ja näyttävämpiä koruja, ja niitä käyttävät myös miehet ja nuoret! Olemme monipuolista korukansaa niin arjessa kuin juhlassakin.

Vielä olisi kuitenkin petraamisenkin varaa. Riitta Huuhtasen vinkit ovat seuraavanlaiset:

1. Erilaisia koruja erilaisten asujen kanssa.

2. Muista, että korut voivat olla näyttäviä ja isoja.

3. Sovita aina ostamaasi korua. Näin saat selville, onko sen pituus hyvä, koko hyvä, ja miten se istuu. Mieti, millaiset värit ja korut sopivat juuri sinulle.

4. Heittäydy!

Huuhtasella on myös sisäpiirin tietoa siitä, että suomalainen koru on jatkuvasti yhä kysytympi ulkomailla.

– Nyt, kun sähköinen kaupankäynti on lisääntynyt ja internet-kaupat ovat arkipäivää, on se avannut ovet yhä useammalle suomalaiselle korubrändille maailmalle. Suomalainen korumuotoilu edustaa tietynlaista eksotiikkaa korumuotoilun valtavirrassa. Me erotumme eduksemme!

Huuhtanen kertoo, että

– Pohjoista eksotiikkaa ja luontoa kannattaa käyttää inspiraationa. Meihin liitetään tietynlainen kuva kylmästä Pohjolasta ja sitä kannattaa myös hyödyntää.

Lue myös:


AVA

Kuvat: Shutterstock, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja