Mainos

Suositut pilvipalvelut vertailussa – hinnoissa ja ominaisuuksissa huomattavia eroja

Pilvipalveluiden suosio on kasvanut viime vuosina rutkasti. Palveluita löytyy joka lähtöön, ja niiden välillä on myös merkittäviä eroja.

Pilvipalvelujen etuja ovat esimerkiksi palvelun tavoitettavuus paikasta riippumatta, tiedon siirron nopeus ja jatkuva varmuuskopiointi. Myös tiedostojen jako muiden ihmisten kanssa onnistuu helposti pilven kautta.

Laitoimme vertailuun neljä suosittua palvelua: Dropboxin, Google Driven, Applen iCloudin sekä Windowsin OneDriven


DropboxGoogle DriveiCloudOneDrive
Tiedoston enimmäiskoko?10 Gt selaimella, sovelluksella ei rajoituksia5 Tt15 Gt10Gt
Ilmaista talletustilaa?2 Gt15 Gt5 Gt5 Gt
Maksullinen versio?1Tt 9,99 €/kkalkaen 100 Gt 1,99 $/kk eli noin 1,89 €/kkalkaen 50 Gt 0,99 €/kk50 Gt 2,00 €/kk
Mahdollisuus ansaita ilmaista lisätilaa?Kyllä, esim. suosittelemalla kaverilleEiEiEi
Alustat?Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry, Kindle FireWindows, Mac, Android, iOSMac, iOSWindows, Mac, Android, iOS, Windows Phone

Huomattavaa yleisten palvelujen kohdalla on se, että palvelut on jokseenkin rajattuja käyttäjän laitteiden mukaan. Esimerkiksi iCloud on saatavilla vain Mac- ja iOS-käyttäjille. Sen sijaan vaikkapa Linuxin tai BlackBerryn käyttäjille soveltuu harvempi palvelu – esimerkiksi Dropbox. 

Pilvipalvelut tarjoavat ilmaista tallennustilaa vaihdellen. Vähiten tilaa saa Dropboxilta, eniten Google Drivelta. Lisätilaa aktiivikäyttäjä saa kuukausimaksulla, jonka hinta vaihtelee myös paljon palvelusta riippuen. 

Yllä esitellyistä palveluista edullisimmaksi talletustilaansa nähden tulee kenties Google Drive, jonka huimat 30 Tt tallennustilaa saa 299,99 dollarilla eli noin 285 eurolla kuukaudessa. Peruskäyttäjälle sopivimman palvelun määrittää kenties parhaiten käytössä olevat laitteet, sekä käyttömieltymykset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.