Mainos

Suosituimmat matkakohteet samoja vuodesta toiseen

Huvipuistot ovat suomalaisten matkailijoiden kestosuosikkeja. Ulkomaalaisia kiinnostavat erityisesti Helsinki ja Lappi.

Suomalaiset matkustavat kesälomallaan vuosi toisensa jälkeen samoihin kohteisiin. Matkailunedistämiskeskuksen (MEK) tilastojen kärjessä ovat jo pitkään olleet Linnanmäki, Särkänniemi, Suomenlinna ja Temppeliaukion kirkko.

Suomeen matkustavia ulkomaalaisia kiinnostavat erityisesti Helsinki ja Lappi. Helsingissä moni turisti hyppää kiertobussiin ja tutustuu matkalla kirkkoihin, Senaatintoriin ja Sibelius-monumenttiin. Myös vesibussiretket ovat suosittuja niin ulkomaalaisten kuin suomalaistenkin keskuudessa, Helsingin matkailu- ja kongressitoimistosta kerrotaan.

- Designmuseon kävijämäärä kasvoi viime vuonna 60 prosenttia ja tästäkin vuodesta on tulossa hyvä. Suomalainen design kiinnostaa ulkomaalaisia, matkailu- ja kongressitoimiston yhteyspäällikkö Tuulikki Becker kertoo.

Kesälomiaan Suomessa viettävät venäläiset ovat ihastuneet järvi-Suomeen ja Kainuuseen, jotka tarjoavat hyvät puitteet mökkeilyyn.

- Etelä-Euroopasta tulevat matkailijat suuntaavat usein katsomaan Lapin luontoa. Silti esimerkiksi ranskalaisista 44 prosenttia jää Helsinkiin, markkinatutkija Jari Mäkinen Matkailunedistämiskeskuksesta kertoo

Ulkomaalaiset vierailevat Suomen kirkoissa

Halpalennot Saksasta ja Britanniasta Tampereelle ovat Mekin mukaan selvästi lisänneet ulkomaalaisten innostusta piipahtaa Suomessa viikonlopun yli.

- Suomi avautuu matkailijoille pikku hiljaa. Sitten kun on Helsinki ja Lappi nähty, lähdetään katsomaan muita kaupunkeja ja ajelemaan ympäri Suomea, Mäkinen uskoo.

Linnanmäen suosio suomalaisten ykköskohteena on kiistaton. Vakiokävijät palaavat huvipuistoon joka kesä. Samoin on Särkänniemen ja Suomenlinnan kohdalla. Ainoa muutos suosikkikohteiden kärjessä viime vuosilta on Uspenskin katedraalin nousu viidenneksi ohi Korkeasaaren eläintarhan.

-Temppelinaukion kirkko on kärkipään kohteista ainoa, jossa käy selvästi enemmän ulkomaalaisia kuin suomalaisia matkailijoita. Kirkot yleensäkin ovat vakionähtävyyskohteita ympäri Suomen. Suomenlinna on myös sellainen paikka, että se kiinnostaa ulkomaalaisia.

Vahva euro vähentää venäläisten vierailuja

Ulkomaalaisten turistien osuus on kasvanut viidentoista viime vuoden aikana 2,5-kertaiseksi. Viime vuonna Suomessa rekisteröitiin 2 200 000 ulkomaalaisten yöpymistä. Viime vuonna turistien määrä pysyi suunnilleen edellisvuoden lukemissa.

- Lontoon pommi-iskut saattavat hieman vaikuttaa amerikkalaisten innostukseen matkustaa Eurooppaan, mutta tuskin niillä on matkailuun suurta vaikutusta pidemmällä aikavälillä, Mäkinen uskoo.

Rukan hiihtokeskus nousi viime vuonna koko maan tilastossa sijalta 12 seitsemänneksi. Hiihtokeskusten järjestelmällinen kehittäminen alkaa Mäkisen mukaan tuottaa tulosta.

- Mikään kohde ei mielestäni ole erityisesti menettämässä suosiotaan. Tosin tilanne venäläisten kanssa on vähän kiikun kaakun. Euron korkea kurssi vähensi matkustamista Suomeen ja lisäksi Venäjältä järjestetään paljon halpoja valmismatkoja Turkkiin ja Egyptiin. Ne vähentävät hieman venäläisten intoa matkustaa Suomeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.