Mainos

Suomi kärjessä naisten pahoinpitelytilastossa

Tilaston mukaan Suomessa on eniten kansalaisia, jotka tuntevat pahoinpidellyksi joutuneen läheisen naisystävän tai -sukulaisen.

Eurobarometrin tekemän kyselyn mukaan 39 prosenttia suomalaisista tuntee ystävän tai sukulaisen, joka on joutunut aviomiehensä tai partnerinsa pahoinpitelemäksi. Listalla toisena on Britannia, 33 prosenttia. Itävallassa vain 14 prosenttia tunsi pahoinpidellyn ystävän tai sukulaisen.

Vastaavasti 40 prosentilla suomalaisista on ystävä tai sukulainen, joka on käyttänyt väkivaltaa vaimoaan tai naisystäväänsä vastaan. Toiseksi eniten kyllä-vastauksia annettiin Britanniassa, 28 prosenttia. Saksassa vain joka kymmenes ilmoittaa tuntevansa naistaan pahoinpitelevän miehen. Tiedot ovat peräisin vuodelta 1999.

Toisaalta Suomi ei ole kärjessä, kun vastaava kysymys tehdään koskien naapuria. Naapurissa tapahtuvia naisten pahoinpitelyitä vastaajat tietävät tapahtuvan eniten Portugalissa, jossa 30 prosenttia vastasi myönteisesti. Irlannissa luku oli lähes yhtä suuri, 29. Suomessa joka viides vastaaja ilmoittaa tietävänsä, että naapuri on pahoinpidellyt vaimoaan tai naisystäväänsä.

Kansainvälistä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää vietetään ensi lauantaina. Aiheesta puhui tiistaina EU:n sosiaaliasioista vastaava komissaari, kreikkalainen Anna Diamantopoulou. Hän ei viitannut erikseen Suomen tilanteeseen.

-Miesten 15-44-vuotiaisiin naisiin kohdistama väkivalta aiheuttaa tutkimusten mukaan enemmän kuolemia ja vammoja kuin syöpä, malaria, liikenneonnettomuudet ja sodat, Diamantopoulou sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.