Mainos

Suomi ja seitsemän muuta maata puhuivat turvapaikkatilanteesta – "Opimme muiden kokemuksista"

Suomi osallistui tänään Tanskan pyynnöstä virkamiestason kokoukseen Kööpenhaminassa, jossa keskusteltiin muuttoliiketilanteesta.

Tanskalainen Jylland-Posten-lehti kertoi eilen, että Tanska on kutsunut siirtolaiskysymyksissä ”samanmielisiä” maita keskustelemaan turvapaikanhakijoiden palauttamisesta takaisin lähtömaihinsa. Samaan aikaan EU:n pääministerit ovat koolla huippukokouksessa Brysselissä.

MTV Uutisten Tanskasta tavoittama hallitusneuvos Eero Koskenniemi sisäministeriöstä kertoo, että keskustelun aiheena on muuttoliiketilanne yleensä, ei erityisesti mikään yksittäinen asia.

– Meillä on uusi muuttoliiketilanne ja tanskalaiset ovat halunneet kutsua kokouksen koolle, hallitusneuvos Koskenniemi sanoo.

Seitsemän EU-maata ja Norja

Tanskalaislehden mukaan Kööpenhaminan tämän päiväiseen kokoukseen osallistuvat seitsemän EU-maata sekä Norja. Koskenniemi ei tiedä, miksi juuri nämä maat on kutsuttu mukaan.

Hänen mukaansa eri maiden virkamiehet keskustelivat noin kolmen tunnin ajan, miten turvapaikkatilanne nähdään kokemuksina eri maissa. Sitovia sopimuksia ei tehty.

– Puheenjohtaja (Tanska) on kirjannut ylös eri kokemuksia ja todennäköisesti kutsuu maat uudelleen koolle ja esittää näkemyksiään, joita voitaisiin yhteisesti miettiä, Koskenniemi sanoo.

Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijoiden määrä on muita osallistujamaita alhaisempi. Tänä vuonna Suomeen on tullut 35 000 turvapaikanhakijaa, viime vuonna turvapaikanhakijoita oli 3500.

– Olemme kuuntelemassa, miten muissa maissa on toimittu ja oppineet muiden kokemuksista.  

Suomessa ensimmäisenä Jyllands-Postenin uutisesta kertoi Yle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.