Mainos

Suomi hukkuu museoihin?

Museoita on Suomessa runsaat tuhat kappaletta, mikä on väkilukuun suhteutettuna eniten maailmassa. Selvitysten mukaan museoilla on liian vähän varoja toimintaan.

Suomeen on kolmenkymmenen vuoden aikana perustettu 651 uutta museota, ja lisää syntyy joka vuosi.

Selvitysten mukaan museoilla on jo nyt liian vähän varoja toimintaan, eikä kukaan tiedä mitä kaikilla museoilla tehtäisiin. Väkilukuun suhteutettuna Suomessa on museoita eniten maailmassa - yli tuhat.

-Suomessa ei ole koskaan lähdettu oikein organisoimaan museoita. Niitä on vain tullut, miten nyt sanois, kuin sieniä sateella, parikymmentä vuosittain ja sitten niille on annettu aina vähän rahaa ja nyt se vähä raha on levinnyt liian laajalle, niin että kenelläkään ei ole mahdollisuuksia toimia, johtaja Asko Mäkelä Suomen valokuvataiteen museosta kertoo.

Valtionapua saa 129 museota. Niitäkin pitäisi yhdistää, koska ne muistuttavat liiaksi toisiaan. Nyt museoissa tuhoutuu korvaamatonta aineistoa hautautuneena joutavan joukkoon, kun henkilöstö yrittää tehdä tulosta.

Opetusministeriötä syytetään saamattomuudesta. -Parissa vuodessa suomalainen museokenttä saataisiin kartoitettua, millaisia kokoelmia meillä on ja mitä niistä kannattaisi säilyttää, Mäkelä muistuttaa.

Sitä odotellessa meille on perusteilla mm. talvisotamuseo, popmuseo, kahvikuppimuseo, kirjamuseo, pullomuseo, kuvitusmuseo, teollisuusmuseo ja kirkkomuseo.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.11.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.