Suomi-futiksen suuri päivä on 12. lokakuuta – näin Huuhkajat menee EM-kisoihin!

2:19
Huuhkajien lento kohti EM-kisaunelmaa kiihtyy.

Huuhkajien torstainen Kreikka-kotivoitto kohensi A-maajoukkueen asemia entisestään jalkapallon EM-karsinnoissa. Nyt Suomi käy taistelua kisapaikasta lähinnä Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. 

Italia on J-karsintalohkon kärjessä puhtaalla viiden voiton saldollaan. Kisapaikkoja on kuitenkin jaossa kaksi jokaista lohkoa kohden, joten toisena oleva, 12 pistettä kerännyt Suomi on loistavissa asemissa

Huuhkajat kohtaa seuraavaksi Italian Tampereella sunnuntaina. Italian joukkueessa on merkittäviä poissaoloja ja Suomi porskuttaa vahvasti, joten Huuhkajilla on ehkä historiansa paras sauma ottaa piste tai jopa voitto jalkapallon suurmaata vastaan. Tappiokaan ei olisi valtava takaisku EM-haaveille. 

Loppukarsintojen tärkein ottelu Suomen kannalta tulee vastaan 7. kierroksella 12. lokakuuta. Tuolloin Huuhkajat kohtaa Bosnia ja Hertsegovinan vierasnurmella. Jos Suomi pystyy välttämään tässä kamppailussa tappion, EM-kisapaikka näyttää erittäin todennäköiseltä. 

Tuon kohtaamisen jälkeen Suomi pelaa kotinurmella Armeniaa ja Liechtensteinia vastaan – näistä otteluista on nykytilanteessa pakko odottaa täyttä kuuden pisteen pottia. 15. marraskuuta, kun Suomi kohtaa Liechtensteinin, Bosnia ja Hertsegovina pelaa Italiaa vastaan kotonaan. 

Tämä on toinen päivä, joka kannattaa merkitä kalentereihin isolla tussilla. Jos karsinnat ovat edenneet tuohon saakka Suomen kannalta positiivisesti, EM-kisapaikka saattaa hyvinkin ratketa tuona päivänä, jos Italia aiheuttaa pistemenetyksiä Bosnia ja Hertsegovinalle. 

Jos kaksi joukkuetta tai useampi joukkue päätyy samoihin pisteisiin karsintalohkon päätteeksi, paremmuus ratkaistaan keskinäisten ottelujen perusteella tässä järjestyksessä: pisteet, maaliero, tehdyt maalit ja vierasmaalit. 

Suomi voitti Bosnia ja Hertsegovinan kotonaan 2-0, joten siinäkin mielessä Huuhkajien tilanne näyttää valoisalta. 

Huuhkajien EM-katsintalohkon tilanne:

JoukkueOttelutVoitotTasapelitTappiotMaalieroPisteet
Italia550016-215
Suomi54017-212
Bosnia ja H.521210-77
Armenia52038-96
Kreikka51136-94
Liechtenstein50000-180

Suomen sekä Bosnia ja Hertsegovinan loppuohjelma EM-karsinnoissa:

8. syyskuuta
Suomi–Italia
Armenia–Bosnia ja Hertsegovina

12. lokakuuta
Bosnia ja Hertsegovina–Suomi

15. lokakuuta
Suomi–Armenia
Kreikka–Bosnia ja Hertsegovina

15. marraskuuta
Suomi–Liechtenstein
Bosnia ja Hertsegovina–Italia

18. marraskuuta
Kreikka–Suomi
Liechstentein–Bosnia ja Hertsegovina

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja