Mainos

Suomessa riittävästi peltoalaa bioenergian lisätuotantoon

Bioenergian kysyntää kasvattaa tulevaisuudessa EU:n direktiivi, joka edellyttää, että liikenteen polttoaineesta pitää vuonna 2010 olla lähes 6 prosenttia biopolttoainetta

Liikenteen biopolttoaineiden tuotantoon voitaisiin Suomessa ottaa käyttöön 500 000 hehtaaria peltoa, jos bioenergian käyttö kasvaa ja kysyntä suuntautuu kotimaisiin vaihtoehtoihin.

Tähän tulokseen on tullut peltoviljelyn tulevaisuutta vuoteen 2012 selvittänyt työryhmä, joka on luovuttanut raporttinsa maatalousministeri Juha Korkeaojalle.

Bioenergian kysyntää kasvattaa tulevaisuudessa EU:n direktiivi, joka edellyttää, että liikenteen polttoaineesta pitää vuonna 2010 olla 5,75 prosenttia biopolttoainetta.

Työryhmä arvioi, että Suomessa on tällä hetkellä riittävästi peltoalaa tyydyttämään teollisuuden raaka-aineen tarpeet sekä pellon vaihtoehtoiset käyttömuodot. Tulevaisuudessa pitäisi kannustaa viljelijöitä investoimaan peltojen perusparannuksiin, kasvukuntoon ja hyvään viljelytapaan, työryhmä esittää.

Peltoalan käyttöön vaikuttavat erityisesti tukipolitiikan kehitys, kansainvälinen kauppapolitiikka sekä kotimaisen bioenergian ja -polttoaineiden raaka-aineiden tuotannossa tapahtuva kehitys.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.