Mainos

Suomenmaan päätoimittajaksi Timo Laaninen

Keskustan pää-äänenkannattajan Suomenmaan päätoimittaja vaihtuu. Uudeksi päätoimittajaksi on valittu Timo Laaninen. Nykyinen päätoimittaja Juha Mauno jatkaa lehdessä artikkelitoimittajana.

Keskustan pää-äänenkannattajan Suomenmaan päätoimittaja vaihtuu. Uudeksi päätoimittajaksi on valittu Timo Laaninen, 53. Hän työskentelee tällä hetkellä pääministeri Matti Vanhasen poliittisena erityisavustajana.

Laaninen on entinen Suomenmaan toimittaja ja lehden Helsingin toimituksen esimies, mutta toiminut ennätyksellisen pitkään pääministereiden lähimpänä poliittisena avustajana. Ennen Vanhasta hän avusti jo Esko Ahoa ja Anneli Jäätteenmäkeä.

Laanisen nimityksestä kertoo Suomenmaa-lehti. Päätoimittajan vaihdos tapahtuu tammikuussa. Nykyinen päätoimittaja Juha Mauno jatkaa lehdessä artikkelitoimittajana.

Suomenmaan haastattelussa Laaninen sanoo, että suhteessa keskustaan ja puoluejohtoon pää-äänenkannattaja on itsenäinen ja harkitsee asioita. Laanisen mielestä lehti ei kuitenkaan voi olla oppositiossa puoluekokouksen valitsemaa johtoa vastaan.

Laanisen kirjoittajankyvyillä oli käyttöä myös silloin, kun Vanhanen pyrkisi presidentiksi viime vaaleissa. Laaninen kirjoitti vaalikirjan Se on ihan Matti. Myyntituloilla rahoitettiin ehdokkaan vaalikampanjaa.

Tieto Laanisen valinnasta ei tullut yllätyksenä. Häntä on pidetty vahvimpana ehdokkaana heti siitä lähtien, kun tieto tulossa olevasta vaihdoksesta tuli. Laanisen seuraajaksi pääministerin ykkösavustajan paikalle on julkisuudessa istutettu Jukka Ihanusta, joka toimii nyt Vanhasen esikunnassa talouspoliittisena avustajana.

Oulussa ilmestyvän Suomenmaan levikki on noin 12 000. Lehti ilmestyy neljä kertaa viikossa paitsi pohjoisella Pohjanmaalla, jossa ilmestymispäiviä on yksi enemmän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.