Mainos

Suomenlinna vetää ihmisiä ennätysmääriä

Helteet vetävät maailmanperintökohteeseen Suomenlinnaan muitakin kuin turisteja. Heinäkuun kävijämäärä on noussut kolmanneksella edellisistä vuosista. Kuumuutta kiehuvasta kaupungista paetaan saaren vilvoittaviin tuuliin. Paikasta on tullut piknik-kansan ja merenrantakallioilla lekottelevien auringonpalvojien suosikki.

Piknik-väen mukana alue myös roskaantuu. Perheretkeläiset ovat yleensä siistiä porukkaa, mutta iltapäivästä yöhön saarella hilluvat seurueet saavat tuhoa aikaan. Pulloja ja muovisälää jätetään alueelle surutta.

Kiusaa aiheuttavat myös grillaajat ja vapaina juoksevat koirat. Grillaus on alueella kielletty ja koirat pitää kaupungin alueella olla kytkettyinä.

Suomenlinnan koko vuoden kävijämäärät nousevat vuosi vuodelta. Museolinnoitus liitettiin maailmanperintöluetteloon vuonna 1991, joka nosti paikan statusta.Jokaisen pääkaupungissa vierailevan turistin kohteena on myös linnakesaari.

Suojeltu alue on kärsinyt tänä vuonna kuivuudesta. Aurinko on paahtanut linnoituksen nurmivalleja ruskeiksi ja haurastanut rakennuksia..Korjauksia kuuman kesän jälkeen täyty tehdä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.