Suomenlahdella laaja öljypäästö

Öljyn uskotaan olevan peräisin yöllä Suomenlahdella kulkeneesta rahti- tai kauppa-aluksesta.

Suomenlahdella Porvoon eteläpuolella on havaittu laaja öljypäästö. Öljyä on sekä Suomen että Viron aluevesillä, mutta enemmän sitä on Viron vesillä. Öljypäästön laajuus on kokonaisuudessaan noin 75 neliökilometriä.

Öljypäästö huomattiin aamulla satelliittikuvasta. Paikalle lähetettiin rajavartiolaitoksen valvontalentokone, joka paikallisti öljypäästön ja mittasi sen laajuuden.

Turun meripelastuskeskuksesta arvioidaan, että öljy on peräisin yön aikana Suomenlahdella kulkeneesta rahti- tai kauppa-aluksesta. Toistaiseksi ei pystytä sanomaan, onko kyse esimerkiksi laivan pilssiveden mukana mereen päässeestä öljystä.

Öljylautta liikehtii lähinnä Viron aluevesillä. 14.10.2007

Öljyä on suurempi ja paksumpi lautta Viron aluevesillä. Viro on lähettänyt paikalle valvontalentokoneen ja vartiolaivan. Virosta odotetaan iltapäivän aikana tietoa siitä, mitä he aikovat tehdä, kerrotaan Turun meripelastuskeskuksesta.

Suomen aluevesillä oleva öljykalvo on ohut ja repaleinen, eikä torjuntatoimiin ei ollut tarvetta ryhtyä.

Päästöpaikka sijaitsee Kallbodagrundin eteläpuolella Suomen ja Viron vesillä. Päästön epäselvän tapahtuma-ajan vuoksi sen aiheuttajaa on vaikea yksilöidä, kerrotaan meripelastuskeskuksesta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat