Mainos

Suomen yleisurheilulla kultakimpale käsissään: "Kaikkien aikojen lupaus"

2:23

Suomalaisen yleisurheilun kirkkain suurlupaus, 17-vuotias pikajuoksija Samuel Purola valmistautuu parhaillaan elämänsä tähän asti tärkeimpään kilpailukauteen. 100 ja 200 metrillä ikäluokkansa kotimaisia ennätyksiä rikkoneella oululaisnuorukaisella on mahdollisuus tehdä kesällä suomalaista pikajuoksuhistoriaa.

Mikäli Purola yltää finaaliin nuorten MM-kisoissa heinäkuussa Tampereella, tulee hänestä ensimmäinen suomalainen miesprintteri, joka on onnistunut raivaamaan paikkansa loppukilpailusta. Purolan mukaan hänen harjoituskautensa on sujunut paremmin kuin koskaan

Purolan taustajoukoissa häärii pitkän ja menestyksekkään uran kansainvälisissä ympyröissä luonut manageri Jukka Härkönen.

Ennen Purolaa, nyt 30-vuotias pikajuoksija Visa Hongisto oli myös reilut kymmenen vuotta sitten suurlupaus, joka saavutti aktiiviurallaan merkittäviä etappeja: plakkariin kertyi muun muassa alle 23-vuotiaiden EM-kulta ja paikka olympialaisissa. Hongiston henkilökohtainen ennätys 200 metrillä syntyi Osakan MM-kisoissa vuonna 2007. Hongisto pitää Purolaa kaikkien aikojen suurimpana suomalaisena sprintterilupauksena.

– Kyllä nuo näytöt, mitä Purola on juossut, niin kyllä ne ovat semmoisia aikoja jo, että voidaan puhua ihan kaikkien aikojen lupauksesta Suomessa, Hongisto myöntää.

Purolan ja Hongiston mietteitä jutun videolla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.