Mainos

Suomen ulkomaankauppa supistui

Vienti Suomesta supistui tammi-toukokuussa yli yhdeksän miljardia markkaa viime vuoden tammi-toukokuuhun verrattuna. Vienti on vähentynyt kaikilla päätoimialoilla sähköteknisiä tuotteita sekä tietoliikennevälineitä lukuunottamatta.

Tullihallituksen mukaan koneiden ja laitteiden viennin arvo supistui tammi-toukokuussa kymmeneksen ja kulkuneuvojen peräti kolmanneksen. Papereiden ja kartongin viennin arvo aleni 11 prosenttia. Päätoimialoista vain sähkötekniikan vienti kasvaa. Tammi-toukokuussa sen arvo nousi seitsemän prosenttia ja tietoliikennelaitteiden viennin arvo jopa 20 prosenttia. Tammi-toukokuussa Suomen vienti oli 88,7 miljardia markkaa, josta 52,4 miljardia meni EU-maihin ja runsaat 11 miljardia muualle Eurooppaan. Vienti EU-maihin supistui viisi prosenttia ja EU:n ulkopuolisiin Euroopan maihin 27 prosenttia.

Myös tuonnin arvo on pienentynyt. Tammi-toukokuussa Suomeen tuotiin tavaraa 69 miljardin markan arvosta. Se on runsaat neljä miljardia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Energiatuotteiden tuonti väheni 14 prosenttia ja raaka-aineiden kymmenen prosenttia. Kestokulutustavaroiden tuonti Suomen sen sijaan kasvoi kuusi prosenttia. Niiden osuus kokonaistuonnista on noin kymmenen prosenttia.

Vienti ylittää tuntuvasti tuonnin ja kauppataseen ylijäämä tammi-toukokuussa oli 19,6 miljardia markkaa. Vuotta aiemmin ylijäämä oli 24,7 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.