Mainos

Suomen teollisuustuotanto nousi kolmanneksi eniten EU:ssa

Suomen teollisuustuotanto nousi maalis-toukokuussa kolmanneksi eniten EU:ssa verrattuna edelliseen kolmen kuukauden jaksoon, kertoi EU:n tilastokeskuksen Eurostatin tilasto.

Suomalainen teollisuus kasvatti tuolloin tuotantoaan 0,8 prosenttia. Sen sijaan EU-maiden yhteenlaskettu teollisuustuotanto laski 0,3 prosenttia.

Eniten teollisuustuotanto nousi Hollannissa eli 1,4 prosenttia. Tanskassa nousua oli 0,9 prosenttia. Teollisuustuotanto kasvoi myös Kreikassa, Ruotsissa, Belgiassa ja Britannissa.

Kuudessa EU-maassa, jotka vastaavat yhteensä 70 prosenttia EU:n yhteenlasketusta teollisuustuotannosta, tuotanto sen sijaan laski. Eniten eli 1 prosentin verran tuotanto supistui Italiassa.

Samaan aikaan teollisuuden tuotanto kasvoi Yhdysvalloissa 1,1 prosentin verran, kun taas Japanissa tuotanto pysyi ennallaan.

Suomella parhaimmat talousnäkymät

Suomen talouden näkymät ovat Tilastokeskuksen vertailun mukaan paremmat kuin Ruotsin ja Itävallan. Suomi on tulokasmaista se, joka todennäköisimmin saavuttaa Euroopan rahaliiton Emun ehdot.

Työssäkäyvien määrä on Suomessa hieman lisääntynyt. Tästä huolimatta Suomen työttömyysaste oli viime vuonna 17,2 prosenttia, kun Ruotsissa työttömyysaste oli 9,2 prosenttia ja Itävallassa 4 prosenttia.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.