Mainos

Suomen Punainen Risti auttaa tulvauhreja Vietnamissa

Suomen Punainen Risti antaa 50 000 euroa katastrofirahastostaan tulvauhrien auttamiseksi Vietnamissa.

Rahoilla Punaisen Ristin paikalliset työntekijät hankkivat tulvien uhreille muun muassa ruokaa ja hätäapupaketteja, jotka sisältävät esimerkiksi malariaverkkoja ja huopia. Varoilla autetaan myös tulva-alueiden jälleenrakentamisessa.

Vietnamin Punaisen Ristin työntekijät ja vapaaehtoiset ovat toimittaneet tulvan uhreille ruokaa, lääkkeitä ja järjestäneet hätämajoitusta kotinsa menettäneille.

Punaisen Ristin työntekijät ja vapaaehtoiset ehtivät evakuoida 160 000 ihmistä rannikkoalueilta tulvien tieltä. Tulvavedet ja rankkasateet ovat katkaisseet teitä, mikä vaikeuttaa avun toimittamista perille erityisesti vuoristoisilla alueilla.

Pahimmat tulvat vuosikymmeniin

Taifuunin Ketsanan aiheuttamat tulvat ovat pahimmat 45 vuoteen. Ne vaikuttavat yli kolmen miljoonan vietnamilaisen elämään. 150 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Vietnamin Punainen Risti varautuu siihen, että 200 000 vietnamilaista tarvitsee apua vuoden ajan.

Taifuuni Ketsana iski Vietnamin rannikolle maan keskiosiin viime kuun lopulla. 12-asteisella asteikolla taifuunin voimaksi arvioitiin 9¬-10. Tulvavedet nousivat paikoitellen yli kaksimetrisiksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.