Mainos

Suomen koulut tietoverkkoihin vuoteen 2000 mennessä

Opetusministeriö uskoo, että kaikki Suomen koulut saadaan tietoverkkoihin vuoteen 2000 mennessä. Jo tämän vuoden lopulla noin 70 prosenttia kouluista on tietoverkoissa. Opetusministeriön tavoitteena on tehdä opettajista ja oppilaista tietotekniikan osaajia. Lisäksi koulujen väliset tietoyhteydet mahdollistavat tasapuolisen opetuksen harvaanasutuillakin seuduilla.

Koulujen välisiä tietoyhteyksiä on kehitetty koko ajan. Erityisen aktiivisesti mukana ovat olleet Pohjois-ja Itä-Suomen harvaan asutut kunnat.

Mikroja hankitaan tänä vuonna noin 4000. Tällä hetkellä tietoverkoissa on jo ainakin 3500 koulua. Pelkät laitteet ja verkkoyhteydet eivät kuitenkaan vielä muuta koulua ja opetusta. Siksi onkin mietitty miten opetuksessa voidaan parhaiten käyttää tietotekniikaa hyväksi. Kehitteillä on lukuisia uusia opetusmenetelmiä.

Helsinkiin on esimerkiksi tulossa virtuaalisairaala, jossa erilaisiin terveysalan ammatteihin opiskelevat voivat harjoitella kuvitteellisen potilaan hoitoa. Virtuaalipotilaalle tehdään oikeita hoitosuunnitelmia ja he saavat lääkemääräyksiä.
(MTV3/Sirkka-Liisa Mannerkoski)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.