Kaikki peruuntuneelle evakuointilennolle paikan saaneet pääsevät Suomeen ensi yönä – alkuperäinen kyyti ei päässyt ilmaan konevian takia

Tämä on Israelin ja Hamasin välisen konfliktin tilanne juuri nyt - Suomen Lähi-idän instituutin säätiön tutkija Antti Tarvainen raportoi Jerusalemista 7:02
Tämä on Israelin ja Hamasin välisen konfliktin tilanne juuri nyt - Suomen Lähi-idän instituutin säätiön tutkija Antti Tarvainen raportoi Jerusalemista

Suomen peruuntuneelle Israelin-evakuointilennolle paikan saaneet pääsevät ensi yön evakuointilennolle, kertoo ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner viestipalvelu X:ssä.

Lento lennetään Tannerin mukaan isommalla koneella.

Jussi Tanner kirjoittaa, että muutokset ovat kuitenkin aina mahdollisia.

Aiemmin tänään kerrottiin, että tälle päivälle kaavailtu ensimmäinen evakuointilento peruuntui koneen teknisen vian vuoksi.

Palaamaan halukkaita oli eilen torstaina Tannerin mukaan tiedossa vähän yli 170.

Heidän joukossaan on Suomen kansalaisia ja mahdollisesti Suomessa pysyvästi asuvia ulkomaalaisia.

Evakuoitavat maksavat oman lentonsa

Evakuointilennot järjestetään Tel Avivin Ben Gurionin kansainväliseltä lentoasemalta. Evakuointilentojen järjestäminen on Tannerin mukaan kaikkein haastavinta juuri Ben Gurionilta.

– Se on haastavin, koska se on lähimpänä lauantaina alkaneen konfliktin aktiivisia alueita, sekä siksi, että se on selvästi ruuhkaisin, joten lentotoiminta sinne on haastavampaa kuin monille muille kentille.

Tannerin mukaan Ben Gurion valittiin, koska se on suomalaisille evakuoitaville helpoin saavuttaa. Tanner on kertonut aiemmin, että evakuoitavat maksavat lennon omakustanteisesti, mikä on hänen mukaansa yleinen käytäntö.

Juttua päivitetty 13.10.2023 kello 15.10 tiedolla siitä, että korvaava lento järjestyi. 

Lue myös:

    Uusimmat