Mainos

Suomelle odotetut päästötavoitteet - turve biopolttoaineeksi

Suomen on nostettava uusiutuvan energian osuus kaikesta kulutetusta energiasta 38 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Nyt osuus on reilut 28 prosenttia. MTV:n uutisten tietojen mukaan myös turve hyväksyttäisiin biopolttoaineen raaka-aineeksi.

EU-komissio on päässyt sopuun kiistellystä energia- ja ympäristöpaketista Brysselissä. Suomen tavoitteiden osalta sisältö on odotettu. Esityksen mukaan Suomen on nostettava uusiutuvan energian osuus kaikesta kulutetusta energiasta 38 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Nyt osuus on reilut 28 prosenttia.

Ruotsin osuudeksi tulee 49 prosenttia.

Rakennusten, liikenteen ja maatalouden hiilidioksidipäästöjä on leikattava 16 prosenttia. Teollisuuden tarkka päästöleikkaus ei ole vielä selvillä.

Komissio otti uusiutuvan energian tavoitteissa huomioon Suomen ja Ruotsin jo tekemät toimet. Näin ollen maat eivät saaneet suhteellisesti yhtä kovaa lisäystavoitetta kuin monet suuret jäsenmaat.

EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn kertoo, että EU on näyttämässä vihreää valoa sille, että turve hyväksyttäisiin biopolttoaineen raaka-aineeksi. MTV:n kirjeenvaihtaja Helena Forsman kertoo Brysselistä, että asia menee vielä neuvoston käsiteltäväksi, mutta nyt näyttäisi kuitenkin, että turve-asia on menossa eteenpäin EU-byrokratian rattaissa.

Esimerkiksi Britanniassa uusiutuvan energian osuus on nyt vain reilu prosentti. Tämä pitäisi nostaa lähivuosina yli kymmenkertaiseksi, 15 prosenttiin.

Suomen hallitus on jo etukäteen viestittänyt, että se saavuttaa tavoitteet.

Komission ehdotus uusiutuvan energian osuudeksi

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.